Αφράτοι και παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες - Η τέλεια συνταγή για τον αγαπημένο μεζέ της γιαγιάς

Θα μοσχοβολίσει όλο το σπίτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αφράτοι και παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες - Η τέλεια συνταγή για τον αγαπημένο μεζέ της γιαγιάς

Εύκολοι και αφράτοι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες σαν της γιαγιάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Πρόκειται για έναν ελληνικό μεζές που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι. Φτιάξτε τους και θα μοσχοβολίσει το σπίτι, ενώ θα εξαφανιστούν στο πι και φι. Ειδικά αν τους φτιάξετε μαζί με τραγανό ψωμί.

Η συνταγή για τους κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά Συνταγής

  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Πρώτα πλένουμε τα κολοκύθια.
  • Τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτη και τα βάζουμε σε σουρωτηρι.
  • Πασπαλίζουμε με αλατι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά για τους κολοκυθοκεφτεδες.
  • Στύβουμε καλά τα τριμμένα κολοκυθια με τα χέρια ή βάζοντάς τα σε μια πετσέτα.
  • Τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά.
  • Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρεσκο κρεμμυδι, ανηθο, δυοσμο, μαϊντανο, τα χτυπημένα αυγα και τη φετα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπερι και αλατι, μόνο αφού τα έχουμε δοκιμάσει πριν.
  • Διότι τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φετα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουταλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλευρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει από το κουταλι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιολαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μιγμα.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Κάθε φορά που τους ρίχνουμε λίγους-λίγους στο ελαιολαδο. Προσέχουμε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λαδι αντί να κάνουν κρούστα.
  • Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.
  • Ο τέλειος μεζές για την παρέα που είναι πάντα εγγύηση, εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάχνουμε τους κολοκυθοκεφτεδες φουρνου που είναι πολύ γευστικοί!

Συνοδεύστε τους κολοκυθοκεφτέδες με σπιτική τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Για το σπιτικό φύλλο

  • 750 γραμμ. αλεύρι
  • 1.κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • όσο πάρει (περίπου 400 ml) νερό χλιαρό
  • 2 κ.σ. βούτυρο φυτικό λιωμένο και κρύο για το άλειμμα των φύλλων

Τυρόπιτα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για την αφράτη γέμιση με μπεσαμέλ

  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 1 λίτρο ζεστό φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
  • 600 γραμ. φέτα (τρίμμα)
  • 150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • λίγο αλάτι
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο για το άλειμμα

Πηγή: argiro.gr