Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με μόνο λίγα υλικά - Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά

Ιδανική για ένα τραπέζι

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με μόνο λίγα υλικά - Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να λιγουρεύεστε ένα συγκεκριμένο φαγητό το οποίο ωστόσο δεν έχετε όρεξη να μαγειρέψετε; Εμείς λοιπόν, σας βρήκαμε την πιο ιδανική συνταγή την οποία όχι μόνο θα μαγειρέψετε για τον εαυτό σας αλλά ίσως και να θεωρηθεί η σπεσιαλιτέ σας σε ένα οικογενειακό τραπέζι που μπορεί να ετοιμάσετε.

Εύκολη κολοκυθόπιτα

Πιο συγκεκριμένα, μετά από ψάξιμο βρήκαμε την κατάλληλη κολοκυθόπιτα η οποία έχει μόνο λίγα υλικά και μπορείτε να την κάνετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά σε περίπτωση που δεν θέλετε να "μπλέξετε" με την κουζίνα. Δείτε επίσης την λαχταριστή συνταγή με την παραδοσιακή τυρόπιτα με ξινό τραχανά

Η κολοκυθόπιτα που θα σας "λύσει" τα χέρια

Υλικά

  • 500 γρ κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • λίγο δυόσμο
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 200 γρ φέτα
  • 150 γρ αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες τους και τα τρίβουμε με τον τρίφτη σε μία λεκάνη, βάζουμε λίγο αλάτι τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για μία ώρα
  • Μετά με τα χέρια μας το στύβουμε λίγο λίγο και το βάζουμε σε ένα μπολ
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα αυγά, την φέτα, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το αλεύρι, και τα ανακατεύουμε
  • Τέλος αλείφουμε το ταψί και τα τοιχώματα με το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα με τα υλικά μας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 45 λεπτά πάνω κάτω ανάλογα με τον φούρνο μας
  • Όταν πάρει ένα όμορφο χρυσοκόκκινο χρώμα είναι έτοιμη. Είναι μια νόστιμη και εύκολη πίτα όταν ο χρόνος μας είναι λίγος και έχουμε και άλλα όμορφα πράγματα να κάνουμε.

Πηγή

Δείτε επίσης πως μπορείτε να μαγειρέψετε με διαφορετικό τρόπο τα κολοκύθια

Σας βρήκαμε μία απολαυστική συνταγή του Γιώργου Τσούλη για τα πιο γευστικά γεμιστά κολοκυθάκια, με κατίκι και φέτα τα οποία είναι τόσο νόστιμα που «λιώνουν» στο στόμα. Δοκιμάστε να φτιάξετε για συνοδευτικό και είναι σίγουρο πως θα σας "τρελάνουν".

Τα κολοκυθάκια είναι χωρίς αμφιβολία, το πιο ιδανικό φαγητό για το καλοκαιρινό τραπέζι. Επιπλέον, είναι ένα υλικό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους - δες εδώ την τάρτα με κολοκυθάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τη συνταγή αυτή, τη βρήκαμε στο giorgostsoulis.com και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις μιας και πέρα από νόστιμη, είναι και πολύ εύκολη.

Θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά για να φτιάξεις ένα πολύ μοντέρνο συνοδευτικό που θα ξετρελάνει την οικογένειά σου στο κυριακάτικο τραπέζι.

γεμιστά κολοκυθάκια με κατίκι συνταγή

Υλικά:

  • 3 κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
  • 120 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο +extra για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν, τα απλώνουμε σε ένα σκεύος και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Κατόπιν, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα, το κατίκι, τον άνηθο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τέλος, προσθέτουμε στην άκρη μιας φέτας κολοκυθιού λίγο από τη γέμιση των τυριών και τυλίγουμε σε ρολάκι. Ακολοθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού.
  • Σερβίρουμε τα ρολάκια κολοκυθιού πασπαλίζοντας με άνηθο.