Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας με την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου - Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Είναι σκέτο "λουκούμι"

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας με την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου - Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Η Βέφας Αλεξιάδου σας έχει την τέλεια λύση σε περίπτωση που θέλετε να φάτε κρέας αλλά και να το συνδυάσετε με τον πιο γευστικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, το μοσχαράκι είναι σκέτο λουκούμι και λιώνει στο στόμα ενώ τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο το πάνε σε άλλο λέβελ.

Αναμφίβολα μπορεί να γίνει και ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα για να σερβίρετε σε περίπτωση που κάνετε κάποιο τραπέζι. Για το γλυκό σας έχουμε επίσης την λύση! Δείτε εδώ την συνταγή για αφράτους λουκουμάδες

Συνταγή κολοκύθια με μοσχάρι

Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Υλικά

  • 6 μερίδες
  • 1 1/2 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
  • 2 κιλά κολοκυθάκια, μικρά και τρυφερά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη (εγώ βάζω σπιτική)
  • Μαϊντανό, άνηθο
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν ή τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Σε φριτέζα με μπόλικο λάδι, που το έχουμε αφήσει να κάψει, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, ίσα-ίσα να μαραθούν, και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για όλο το βράδυ.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βάζουμε και το κρέας, ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  • Στα τελευταία 10' προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον άνηθο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.
  • Η σάλτσα ντομάτας που βάζω στα φαγητά μου είναι σπιτική, δηλαδή την κάνω το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι άφθονες και έχω για όλη τη χρονιά.