Θα μυρίσει όλο το σπίτι σας με την λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Μπαρμπαρίγου

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα μυρίσει όλο το σπίτι σας με την λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Μπαρμπαρίγου

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να βρείτε ακριβώς αυτό που επιθυμείτε να φάτε. Έτσι, εμείς αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όπου αναμφίβολα θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Σε περίπτωση ωστόσο που ανησυχείτε πως θα σας πάρει ώρα το ψήσιμο, τότε σας έχουμε βρει επίσης την λύση. Μπορείτε επίσης να δείτε το πιο λαχταριστό και ζεστό καλτσόνε σοκολάτας.

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Μπαρμπαρίγου

Για τη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 5 αυγά
  • 1 συσκ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • Φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 1/2 φλ. τρίμμα φρυγανιάς
  • Ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα τα αυγά σε μία λεκάνη με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το γάλα.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα.
  • Τέλος με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι ή με μια κουτάλα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί Νο. 34 ή 36 και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα.
  • Το ισιώνουμε με κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
  • Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: Argiro.gr

Τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο μιας πίτας

  • Γλυκιά ή αλμυρή, η γέμιση της πίτας μας θα πρέπει να είναι κρύα όταν θα την απλώσουμε πάνω στο φύλλο ώστε το φύλλο να μην ποτίσει, να ψηθεί σωστά και να παραμείνει τραγανό.
  • Σειρά έχει το στρώσιμο πίτας. Απλώνουμε το φύλλο σε καλά λαδωμένο ταψί, ενώ αν στρώσουμε πολλά φύλλα, περνάμε το κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. Καθώς στρώνουμε τα φύλλα, φροντίζουμε να μην τα πιέσουμε πολύ, ώστε να έχουν αέρα και να γίνουν τραγανά κατά το ψήσιμο.
  • Πριν το ψήσιμο, χαράζουμε την πίτα ή κάνουμε μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά της, ώστε να βγάλει όλη την υγρασία της και το φύλλο να μην πανιάσει. Για πιο λαμπερό και χρυσαφένιο χρώμα, αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λιωμένο βούτυρο και λίγο αυγό και την βάζουμε να ψηθεί.
  • Ψήνουμε πάντα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για να γίνει το φύλλο τραγανό και να φουσκώσει. Αφού ψηθεί η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά την κόβουμε, ενώ ποτέ δεν την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο όσο είναι ζεστή γιατί θα μαλακώσει το φύλλο της.