Τι θα μαγειρέψεις σήμερα: Ζουμερά κεφτεδάκια με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα

Τα μυστικά για να παραμένουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τι θα μαγειρέψεις σήμερα: Ζουμερά κεφτεδάκια με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα

Ψάχνετε στην συνταγή που θα φτιάξετε σήμερα για να ταΐσετε όλη την οικογένεια; Τι πιο νόστιμο που λατρεύουν όλοι, τα κεφτεδάκια που μπορείτε να συνοδεύσετε με γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί και μυρωδικά.

Παρακάτω αναγράφονται τόσο τα υλικά όσο και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να έχετε μια επιτυχημένη εκτέλεση, σύμφωνα με την Βέφα Αλεξιάδου.

Πως να φτιάξετε τα κεφτεδάκια της Βέφας

Υλικά

  • 1,5 κούπα κρεμμύδι τριμένο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
  • 2 αβγά
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • 1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
  • 1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • αλατοπίπερο
  • αλεύρι για το τύλιγμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί ή παξιμάδι το στίβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε ή προσθέτουμε απλώς τη φρυγανιά ανακατεύοντας καλά.
  • Σπάμε τα αβγά στο μίγμα, και προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι ανακατεύοντας πολύ καλά να πάνε οι γεύσεις παντού.
  • Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα κατά προτίμηση στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγάλα (σαν μικρά μπιφτέκια) αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
  • Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά αλλά να μην καούν.

cookpad.com

Κεφτεδάκια Βέφας Αλεξιάδου

Μυστικά για κεφτεδάκια

  • Όσον αφορά στον κιμά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό. Ακόμη μπορούμε να κάνουμε όποιο συνδυασμό θέλουμε, είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο ή μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή αρνίσιο αλλά και μισή ποσότητα χοιρινό και μισή αρνίσιο.
  • Αντί για φρέσκια ντομάτα μπορούμε να βάλουμε ένα κουτ. γλυκού πελτέ.
  • Αν δεν έχουμε φρέσκο δυόσμο βάζουμε ένα κουτ. σού­πας αποξηραμένο.
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κιμά αντί για ρίγανη ή θυμάρι, βάζουμε θρούμπι.
  • Η φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη απογειώνει τη γεύση των κεφτέδων.
  • Το ξίδι στα κεφτεδάκια το βάζουμε για να μη μυρίζουν αυγό. Προσοχή όμως, γιατί αν βάλουμε περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι να ξινίζουν.
  • Για να γίνει ακόμη πιο αφράτο, το ραντίζουμε ελαφρώς με νερό, ενώ το ζυμώνουμε.