Θα "λιώνει" στο στόμα σας - Η απόλυτη συνταγή για τα πιο γευστικά γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί και μυρωδικά

Ιδανική για ένα τραπέζι

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα

Για ακόμη μια φορά η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την λύση καθώς αυτή τη φορά μας προτείνει να μαγειρέψουμε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια τα οποία είναι γεμιστά με τυρί και μυρωδικά. Είναι αρκετά εύκολα στο μαγείρεμα μιας και θα σας "λύσουν" για τα καλά τα χέρια. Συνδυάστε το με το πιο αφράτο ψωμί με λίγα υλικά.

Η απόλυτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κολοκυθάκια γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 12 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 250 γραμ. ανθότυρο (τρίμματα)
  • 250 γραμ. φέτα (τρίμματα)
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για το ταψί

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα κολοκυθακια γεμιστά στο φουρνο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο, το καρύδι και τα ντοματίνια.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα για τα κολοκυθάκια γεμιστά στο φουρνο χωρις αυγολέμονο και κιμα σαν της γιαγιας. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 13 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε με πιρούνι, να έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια αλλά να μην έχουν λιώσει.
  • Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Κόβουμε μία φέτα καπάκι, κατά μήκος του κολοκυθιού. Με ένα κουτάλι ή Parissien αδειάζουμε τα κολοκυθάκια ώστε να δημιουργήσουμε θήκη για γέμισμα για τα κολοκυθακια γεμιστα.
  • Γεμίζουμε το κάθε κολοκύθι με λίγη γέμιση. Σκεπάζουμε με το καπάκι κολοκυθιού.
    Όμοια γεμίζουμε και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια για τα κολοκυθακια γεμιστα σαν της γιαγιας χωρις κιμα.
  • Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C, στο αέρα, μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

Εάν σας έχουν περισσέψει κολοκύθια μπορείτε να μαγειρέψετε επίσης την πιο ζουμερή κολοκυθόπιτα

Μετά την κλασική τυρόπιτα, σας έχουμε την συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και για μια φοβερή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία είναι πανεύκολη και μπορείτε να την απολαύσετε από το πρωί ως το βράδυ.

Υλικά

  • 1.200 γρ. κολοκυθάκια (τρυφερά)
  • 5 αυγά (χτυπημένα)
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για το ταψί
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24χ32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
  • Αφού πλύνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουµε να ιδρώσουν για 15 λεπτά.
  • Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα βάζουμε σε µπολ.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο και το δυόσμο, 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε, αφού πρώτα δοκιμάσουμε το μίγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 24×30 εκ.
  • Το ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η “κολοκυθόπιτα Αργυρώ” χωρίς φύλλο.
  • Αν έχετε κολοκυθοανθούς πλύντε τους και αφαιρέστε τους στήμονες.
  • Κόψτε τους σε κομμάτια και ρίξτε τους στην πίτα.
  • Σερβίρουμε την κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: argiro.gr