Πεινάτε και δεν έχετε χρόνο; Μαγειρέψτε σε 15 λεπτά την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Χρειάζεστε λίγα υλικά!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πεινάτε και δεν έχετε χρόνο; Μαγειρέψτε σε 15 λεπτά την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σε περίπτωση που έχετε όρεξη να φτιάξετε την πιο έυκολη και ταυτόχρονα νόστιμη συνταγή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου προκειμένου να πετύχετε την απόλυτη γαριδομακαρονάδα. Μάλιστα, αν θέλετε να φάτε στην συνέχεια και ένα δροσιστικό γλυκό μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά, τότε το γιαουρτογλυκό είναι ό,τι πρέπει!

Γαριδομακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρπαρίγου

Υλικά

  • 8 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 πρέζα/ες καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 300 γρ. σπαγγέτι

Για το καθάρισμα της γαρίδας

  • Βγάζουμε το κέλυφος από το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι, γιατί σε αυτό κρύβεται όλη η νοστιμιά. Δείτε εδώ πως καθαρίζονται σωστά τα θαλασσινά.
  • Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Για τη γαριδομακαροναδα

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα.
  • Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  • Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα.
  • Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα.

Για το σερβίρισμα

  • Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με το μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Argigro.gr

Μυστικά για τέλεια γαριδομακαρονάδα

  • Για περισσότερη νοστιμιά κρατάμε το κεφάλι πάνω στην γαρίδα. Αυτό είναι το μυστικό της Αργυρώς για να έχετε έντονη και ζωντανή γεύση στο φαγητό σας.

Πως θα πετύχω την πιο ζουμερή και τρυφερή γαρίδα σαν τη γαριδομακαροναδα της γιαγιάς;

  • Μη μαγειρεύετε πολύ ώρα τις γαρίδες. Ελάχιστα λεπτά είναι αρκετά για να βγάλουν όλη την γεύση και την νοστιμιά τους στην σάλτσα, αλλά συγχρόνως να παραμείνουν ζουμερές και τρυφερές. Όσο πιο πολύ τις βράζετε τόσο πιο στεγνές, σκληρές και συρρικνωμένες θα βγουν.
  • Τελειώστε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα για τη γαριδομακαρονάδα
  • Δυο φορές πιο νόστιμη θα βγει η γαριδομακαρονάδα σας με αυτόν τον τρόπο. Βράστε τα μακαρόνια σας 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία και τελειώστε το βράσιμο τους μέσα στην πλούσια σάλτσα. Έτσι θα ρουφήξουν όλα τα αρώματα και τη νοστιμιά. Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά για να βράζετε πάντα σωστά τα μακαρόνια σας.

Ούζο ή κρασί;

  • Ψηφίζω ούζο με διαφορά, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Δοκιμάστε το και περιμένω εντυπώσεις.

Πηγή: argiro.gr