Το απόλυτο γιαουρτογλυκό με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Εύκολο και με ελάχιστα υλικά

Θα ξετρελαθείτε!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Το απόλυτο γιαουρτογλυκό με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Εύκολο και με ελάχιστα υλικά

Μιας και οι θερμοκρασίες παραμένουν ακόμη υψηλές, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα δροσιστικό γλυκό με το οποίο θα "γλύφετε" τα δάχτυλά σας καθώς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει κάθε φορά την λύση. Σε περίπτωση όμως που έχετε όρεξη για αλμυρό, τότε αξίζει να δοκιμάσετε τα τυροπιτάκια κουρού.

Η συνταγή για το γιαουρτογλυκό με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γιαουρτογλυκό με μπσικότα από την Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  • 2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
  • Για το σερβίρισμα
  • λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche (ή λιωμένη σοκολάτα)
  • καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

  • Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα, χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.
  • Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, αν θέλουμε να βάλουμε στο γιαουρτογλυκό.
  • Ανακατεύουμε απαλά.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  • Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με μπισκότα σαν παγωτό, ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια σαν τούρτα ή πάστα.
  • Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει το γιαουρτογλυκό.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.
  • Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Πηγή: Argiro.gr

Δοκιμάστε κι άλλο καλοκαιρινό γλυκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά (δείτε εδώ μέχρι πόσο θα φτάσει τις επόμενες ημέρες) η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει για ακόμη μια φορά την "λύση" προκειμένου να δροσιστούμε. Η παρακάτω συνταγή έχει να κάνει με το πιο νόστιμο παγωτό ροδάκινο το οποίο είναι πολύ εύκολο στο να το φτιάξετε.

Παγωτό ροδάκινο

Υλικά Συνταγής

  • 250 ml γάλα
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 450 γραμ. ροδάκινα (σάρκα καθαρισμένη χωριστά τα κουκούτσια)
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Για το παγωτό ροδάκινο, σχίζουμε πρώτα κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού. Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα. Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας. Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί.
  • Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

Argiro.gr