Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Αφράτο σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά - "Λιώνει" στο στόμα και το φτιάχνεις μέσα σε 15 λεπτά

Θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή

Αφράτο σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά -
ΑΛΜΥΡΕΣ 03.08.2022 12:43
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Αν είστε λάτρης των ζυμαρικών αλλά και των τυριών, σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για σουφλέ, πεντανόστιμο αλλά και πολύ αφράτο, ενώ θραύση κάνει κι αυτή η γαριδομακαρονάδα.

Σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 400 γρ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 550 ml φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 125 γρ. μοτσαρέλα
    4 ασπράδια χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μπεσαμέλ

  • Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύοντας ψήνουμε για 2΄.
  • Σιγά σιγά, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το γάλα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Τρίβουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση.

Για τα μακαρόνια

  • Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια για 6΄ και στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Για το σουφλέ

  • Ρίχνουμε στην μπεσαμέλ το τυρί κρέμα, τους χτυπημένους κρόκους, τη μισή παρμεζάνα, τη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα.
  • Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  • Προσθέτουμε την μπεσαμέλ στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με κουτάλα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στα ζυμαρικά.

Για το ψήσιμο

  • Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200οC, καθώς και το σκεύος που θα ψήσουμε το σουφλέ (βουτυρωμένο πυράντοχο σκεύος).
  • Αδειάζουμε όλο το μείγμα σουφλέ στο ζεστό σκεύος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε 12΄-15΄. Φουσκώνει πολύ και κάνει ωραία κρούστα.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε με ρηχή κουτάλα.
  • Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να προσθέσουμε οποιοδήποτε άλλο υλικό επιθυμούμε, π.χ. κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο, κομματάκια ζαμπόν ή γαλοπούλα, μανιτάρια και άλλα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Μπορείτε να συνδυάσετε το σουφλέ με αυτήν την σαλάτα

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 1 δροσερή σαλάτα Φρεσκούλης 200γραμ.
  • 250 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 αγγούρι
  • 6 ελιές
  • Λίγα καπαρόφυλλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα φέτας

  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα φέτας

  • Για την δροσερή σαλάτα ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα φέτας.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα και το αποσύρουμε.
  • Προσθέτουμε μέσα την φέτα σε τρίμματα. Λιώνουμε την φέτα στο ζεστό γάλα.
  • Λιώνουμε με ένα πιρούνι ή πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ για βελούδινη υφή.
  • Παγώνουμε για λίγο να γίνει δροσερή η σάλτσα φέτας.

Για τη δροσερή σαλάτα

  • Κόβουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, την ρίγανη και λίγο αλάτι
  • Ανακατεύουμε κι αφήνουμε 5’ να μαριναριστούν τα λαχανικά και να βγάλουν τους χυμούς τους.
  • Βάζουμε την δροσερή σαλάτα σε ένα ανοιχτό σκεύος
  • Ραντίζουμε με λίγη σάλτσα φέτας.
  • Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά και ότι υγρό έχει μείνει στο μπολ.
  • Προσθέτουμε τις ελιές και τα καπαρόφυλλα.
  • Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φέτας.
  • Γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το τρώνε μέχρι και τα μοντέλα - Παγωτό matcha tea χωρίς ζάχαρη και έτοιμο μέσα σε 10 λεπτά

Σούπερ οικονομικό αλλά και διαιτητικό - Γλυκό ψυγείο με στέβια έτοιμο σε 20 μόλις λεπτά

Share