Δροσερή μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι - Για εσάς που θέλετε να φάτε ελαφριά

Μπορείτε να την πάρετε και στην δουλειά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δροσερή μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι - Για εσάς που θέλετε να φάτε ελαφριά

Η μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι ένα εγγυημένο πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και σερβίρετε σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα. Βέβαια αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύσετε σε κρέας (δείτε τέλεια συνταγή για μπιφτέκια) ή κοτόπουλο.

Υλικά για την μακαρονοσαλάτα

Για τη μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι

  • 250 γρ. μακαρονάκι κοφτό βρασμένο
  • 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 φλ. αρακάς βρασμένος
  • 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κασέρι σε μικρούς κύβους
  • 1 φλ. ζαμπόν σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για τη μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι, πρώτα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.
  • Αφού βράσουμε το κοφτό μακαρονάκι για τη μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι, ρίχνουμε κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι χρειάζεται καλό στράγγισμα γιατί η τρύπα των μακαρονιών κρατάει νερό.
  • Βάζουμε το μακαρονάκι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καλαμπόκι, τον αρακά, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κασέρι, ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
  • Παγώνουμε τη μακαρονοσαλάτα και τη σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Το σωστό βράσιμο για τα μακαρόνια

Μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι

  • Επιλέξτε τη σωστή κατσαρόλα, με μεγάλο βάθος, έτσι ώστε να χωράει αρκετό νερό και τα μακαρόνια να βράσουν σωστά. Αν δεν βάλετε αρκετό νερό στην κατσαρόλα σας, το άμυλο θα τα λασπώσει.
  • Βάλτε 1 λίτρο νερό (και λίγο παραπάνω) για 100 γραμμάρια μακαρονιών (άρα για 1 πακέτο μακαρόνια θα χρειαστείτε 5+ λίτρα), εξασφαλίζοντας σταθερή θερμοκρασία στο νερό που βράζει.
  • Προσθέστε 1 γενναίο κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό.
  • Προσθέστε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, όταν το νερό έχει ήδη αρχίσει να κοχλάζει και όταν αρχίσουν να βράζουν, ανακατέψτε τα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Από τη στιγμή που θα βάλετε τα μακαρόνια σας στην κατσαρόλα, υπολογίστε 10-12 λεπτά βράσιμο για τα στεγνά, τυποποιημένα ζυμαρικά και περίπου 4 λεπτά για τα φρέσκα ζυμαρικά που βράζουν πιο γρήγορα. Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά.
  • Δοκιμάζετε συχνά τα ζυμαρικά σας, για να ελέγξετε το κατά πόσο έχουν βράσει, ειδικά όταν έχετε να κάνετε με φρέσκα ζυμαρικά.
  • Διακόψτε το βρασμό, όταν τα ζυμαρικά είναι μαλακά εξωτερικά και λίγο πιο σκληρά εσωτερικά, ρίχνοντας ένα ποτήρι κρύο νερό στην κατσαρόλα.
  • Μην περάσετε τα μακαρόνια σας κάτω από κρύο νερό, γιατί έτσι χάνουν το στρώμα αμύλου που χρησιμεύει για να συνδυαστούν και να «δέσουν» καλά με τη σάλτσα.
  • Βάλτε 1-2 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής στην κατσαρόλα σας ή λίγο ωμό ελαιόλαδο, αφήστε το να λιώσει και, αφού στραγγίξετε τα μακαρόνια σας, βάλτε τα πάλι μέσα κι ανακατέψτε καλά.