Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο με μπεσαμέλ που «λιώνει» στο στόμα

Βήμα βήμα πως να την φτιάξεις

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο με μπεσαμέλ που «λιώνει» στο στόμα

Αθάνατες πίτες! Τις φτιάχνεις από βραδύς κι έχεις να πάρεις την επόμενη μέρα κολατσιό στην δουλειά ή ακόμα και να κεράσεις έναν άνθρωπό σου που ήρθε ξαφνικά στο σπίτι! Τρώγονται είτε παγωμένες είτε ζεστές και «λιώνουν» στο στόμα!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, δε, έχει την καλύτερη συνταγή για κοτόπιτα με μπεσαμέλ και την μοιράστηκε, εννοείται, στο Youweekly.gr!

Τι θα χρειαστείς για την κοτόπιτα

  • 4 χωριάτικα λεπτά φύλλα για πίτα
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 πράσο κομμενο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1½ φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.
  • 1/2 φλ κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη κοτόπιτα με μπεσαμέλ, θα χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο μαγειρεμένο που μας περίσσεψε από προηγούμενο φαγητό.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, σοτάρουμε για 3-4΄και προσθέτουμε το καρότο.
  • Αλατίζουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1΄.
  • Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το αλεύρι για 1′.
  • Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει.
  • Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το κασέρι και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί να γίνει χλιαρή.
  • Σε λαδωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά.
  • Λαδώνουμε πεταχτά και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση για την κοτόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα πάνω και κάτω.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180ºC για περίπου 50′ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από το ταψάκι της.
  • Αφήνουμε την καυτή πίτα να σταθεί για 10′ και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
ΠΗΓΗ Argiro.gr