Η πιο γλυκιά συνταγή: Μηλοπιτάκια με σφολιάτα!

Η πιο γλυκιά συνταγή: Μηλοπιτάκια με σφολιάτα!

Ατομικά, πεντανόστιμα και αφράτα μηλοπιτάκια του ονείρου! Ποιος μπορεί να αντισταθεί;

Υλικά - Διαβάστε παρακάτω...

  • 1 φύλλο σφολιάτας ή μερικά σφολιατάκια (τετράγωνα ή στρογγυλά)
  • 2-3 μεγάλα μήλα
  • 1 κ.τ.σ. βούτυρο
  • 3-4 κ.τ.σ. ζάχαρη καστανή (ή περισσότερη αν τα θέλετε πολύ γλυκά)
  • 2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.τ.γλ. κανέλα

Για επάλειψη

  • 1 χτυπημένο αυγό

Για πασπάλισμα

  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με καστανή

Δείτε ακόμη: Μπρουσκέτες με ψητές ελιές για να ξετρελάνετε τους φίλους σας!!!

Εκτέλεση

Καθαρίζω και κόβω τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Βάζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα φαρδύ τηγάνι, ρίχνω το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτω τα μήλα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύω μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνω το φύλλο της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβω σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζω τα μισά κομμάτια χωρίς να τα κόψω στις άκρες ώστε να δημιουργηθούν παράλληλα σκισίματα-τσεπούλες.

Δείτε ακόμη: Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά! Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Με ένα κουτάλι ρίχνω σε κάθε κομμάτι λίγο από το μείγμα του μήλου και σκεπάζω με ένα κομμάτι σφολιάτας χαραγμένο. Βρέχω ελαφρά τις άκρες και με ένα πηρούνι πιέζω γύρω-γύρω ώστε να κολήσουν καλά τα δύο κομμάτια.

Τοποθετώ τα πακετάκια σε μια λαμαρίνα σκεπασμένη με αντικολλητικό χαρτί (λαδόχαρτο), τα αλείφω με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα, ρίχνω και λίγη καστανή και σερβίρω τα μηλοπιτάκια χλυαρά ή κρύα.

Τιπ:

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση λίγη καρυδόψιχα τριμμένη και μερικές σταφίδες , φού τις αφήσετε να μουλιάσουν μισή ώρα σε λίγο μπράντι.