Τέλειος συνδυασμός! Αλάσκα με παγωτό γιαούρτι και τραγανό τσουρέκι!

Τέλειος συνδυασμός! Αλάσκα με παγωτό γιαούρτι και τραγανό τσουρέκι!

Το αγαπημένο τσουρέκι δεν γίνεται μόνο συνοδευτικό για τον καφέ και το ρόφημα, αλλά και ένα πολύ ωραίο επιδόρπιο που ετοιμάζεται γρήγορα και εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τη γεύση του.

Μερίδες:8 Διαβάστε παρακάτω....
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'

Δείτε ακόμη: Εύκολο και γρήγορο: Υπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα
Υλικά
½ τσουρέκι για τη βάση
Για το γλυκό του κουταλιού φράουλα
500γρ. φράουλες
100γρ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ούζο
3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
¼ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
Για τη γέμιση
8 κουτ. σούπας γλυκό του κουταλιού φράουλα
½ κιλό παγωτό γιαούρτι
Για τη διακόσμηση
50γρ. φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
8 φυλλαράκια βασιλικού
Για τη μαρέγκα
ασπράδια από 3 αβγά
¼ κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. σούπας ούζο
180γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
αλάτι

Διαδικασία
Για να ετοιμάσετε το γλυκό του κουταλιού φράουλα, βάζετε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και να δέσει. Μόλις κρυώσει προσθέτετε το βασιλικό.

Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες πάχους περίπου 1,5εκ. και κατόπιν τις κόβετε σε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού.

Δείτε ακόμη: Aγιορείτικη πουτίγκα για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Για να ετοιμάσετε τη μαρέγκα, χτυπάτε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν. Προσθέτετε το ξίδι, λίγο αλάτι, το ούζο και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να φουσκώσουν αρκετά. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει μια λεία, σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στη μεγαλύτερη θερμοκρασία, στο γκριλ. Στρώνετε ένα μικρό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αρχίζετε να στήνετε το γλυκό σας. Παίρνετε μια φέτα τσουρέκι, βάζετε πάνω μία δύο κουταλιές από το γλυκό του κουταλιού φράουλα και στη συνέχεια από μία μπάλα παγωτό γιαούρτι. Καλύπτετε όλη την επιφάνεια του παγωτού και του τσουρεκιού με μαρέγκα. Ψήνετε στο φούρνο για 1 λεπτό, μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα και να καραμελώσει (μπορείτε την ίδια διαδικασία να την κάνετε και με φλόγιστρο). Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο τσουρέκι.

Βάζετε τις αλάσκες σε μια πιατέλα, περιχύνετε γύρω γύρω με γλυκό κουταλιού και μερικά φυλλαράκια βασιλικού, πασπαλίζετε με το φιστίκι και σερβίρετε.

Πηγή: Athensmagazine.gr