Γλυκό διαίτης! Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας και τρως απεριόριστα! Η συνταγή που θα λατρέψεις...

Θα την λατρέψετε

Γλυκό διαίτης! Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας και τρως απεριόριστα! Η συνταγή που θα λατρέψεις...

Τα ταχινομπουρεκάκια, τραγανά «πουράκια» με φύλλο κρούστας, παραγεμισμένα με ταχίνι και καρυδόψιχα, είναι μια ντελικατέτσα από τη βόρεια Ελλάδα για κάθε άλλη εποχή και για όσους επιδιώκουν τα υγιεινά γλυκάκια…

Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
φλιτζανιού σησαμέλαιο
σουσάμι

[Για τη γέμιση[
175 γρ. ταχίνι
½ φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
½ φλιτζανιού σταφίδες ξανθές, αλεσμένες
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι

Δείτε ακόμη: Το γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Ζελέ τριαντάφυλλου με πανακότα σε ποτήρι!

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το μέλι, για να γίνει πιο ρευστό και το ανακατεύετε με το ταχίνι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.

Κόβετε τα φύλλα στα τρία, από τη στενή τους πλευρά.

Με πινέλο αλείφετε κάθε λωρίδα με σησαμέλαιο.

Παίρνετε μικρή ποσότητα από τη γέμιση και πλάθετε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (σχεδόν σαν τσιγάρα) και τα τοποθετείτε στην άκρη κάθε λωρίδας. Γυρίζετε προς τα μέσα τις πλαϊνές πλευρές του φύλλου για να «φυλακιστεί» η γέμιση και τυλίγετε σφιχτά σε ρολάκι.

Αραδιάζετε τα ταχινομπουρεκάκια σε αλειμμένο με σησαμέλαιο ταψί, τα αλείφετε με το λάδι που περίσσεψε, τα ραντίζετε με λίγο νερό και τα πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

_Πηγή: Olivemagazine.gr