Το γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Ζελέ τριαντάφυλλου με πανακότα σε ποτήρι!

Το γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Ζελέ τριαντάφυλλου με πανακότα σε ποτήρι!

Τα τριαντάφυλλα ταιριάζουν στα βάζα αλλά και στα γλυκά! Όπως αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο με ζελέ τριαντάφυλλο και ανάλαφρη πανακότα. Μπορείτε να σερβίρετε σκέτο το ζελέ τριαντάφυλλου ή να το γαρνίρετε με μια ροζέτα κρέμα σαντιγί και να το περιχύσετε με μία κουταλιά σούπας ροδοζάχαρη.

Μερίδες:6 Διαβάστε παρακάτω....
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:10 ώρες

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Σιμόνη Καφίρη
όλες οι συνταγές του chef »
Δείτε ακόμη: Θα τα λατρέψετε: Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα πτι-μπερ!

Υλικά
Για το ζελέ
½ μπουκάλι κρασί λευκό, γλυκό (Μοσχάτο Λήμνου)
2 φλιτζάνια πέταλα από ανοιγμένα κόκκινα αρωματικά τριαντάφυλλα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνας
1 κουτ. σούπας γρεναδίνη (προαιρετικά)
Για την πανακότα
500ml κρέμα γάλακτος
250ml γάλα πλήρες
1 λοβό βανίλιας (τα σποράκια)
3 φύλλα ζελατίνας (μεγάλα)
3 κουτ. σούπας ζάχαρη

Διαδικασία
Ετοιμάζετε την πανακότα: Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά και στο μεταξύ βράζετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τα σποράκια βανίλιας και τη ζάχαρη. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στύβετε τη ζελατίνα και την προσθέτετε στο καυτό μίγμα. Ανακατεύετε καλά.

Μόλις λιώσει εντελώς η ζελατίνα, μοιράζετε την πανακότα σε ποτήρια ή ατομικές φόρμες. Όταν κρυώσει, βάζετε τα ποτήρια ή τις φόρμες στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να πήξει η πανακότα.

Ετοιμάζετε και το ζελέ: Μαδάτε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα και κόβετε το άσπρο μέρος που βρίσκεται στη βάση τους με ψαλιδάκι. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα σουρώνετε.

Δείτε ακόμη: Αλλάζουν όλα στις τηγανητές πατάτες -και όχι μόνο- σε εστιατόρια και fast food!

Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Βράζετε το κρασί με τη ζάχαρη. Με την πρώτη βράση ρίχνετε τα πέταλα και τα ζεματάτε στο μίγμα για μερικά λεπτά. Τα σουρώνετε πιέζοντάς τα στο σουρωτήρι για να πάρετε ένα ροζ χυμό. Στύβετε τη ζελατίνα και την προσθέτετε στο χλιαρό χυμό μαζί με τη γρεναδίνη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει.

Μοιράζετε το ζελέ πριν πήξει τελείως πάνω από τις κρέμες και τις βάζετε ξανά στο ψυγείο μέχρι να σφίξει εντελώς το ζελέ (για τουλάχιστον 4 ώρες). Προαιρετικά, γαρνίρετε τις κρέμες πριν τις σερβίρετε με μερικά ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλων ή μερικές αλεσμένες μάντολες.

Πηγή: Olivemagazine.gr

Πηγή Φωτογραφίας: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey