Μια πεντανόστιμη συνταγή! Μηλόπιτα σαν πάστα φλώρα!

Μια πεντανόστιμη συνταγή! Μηλόπιτα σαν πάστα φλώρα!

Με την ίδια ζύμη που φτιάχνoυμε και την πάστα φλώρα φτιάξαμε κι αυτήν τη μηλόπιτα. Μόνο που αντί για μαρμελάδα τη γεμίσαμε με κυβάκια από μήλα που σοτάραμε και ανακατέψαμε με μπαχαρικά και σταφίδες.

Μερίδες:για 1 μακρόστενο ταψάκι 25x35εκ. Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:45'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »

Δείτε ακόμη: Μια συνταγή «κόλαση»: Τούρτα σοκολάτας Ferrero Rocher (video)

Υλικά
Για τη ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας κανέλα
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
Για τη γέμιση
4 μήλα μεγάλα ή 5 μέτρια, σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι περίπου ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλα
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Διαδικασία
Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα μήλα για 5 λεπτά. Σβήνετε με το χυμό του λεμονιού και το κονιάκ, προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και τις σταφίδες και μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσουν τα μήλα από τα υγρά του τηγανιού. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ δουλεύετε για λίγο το βούτυρο με τη ζάχαρη με μια σπάτουλα.

Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ομοιογενές μίγμα. Μην το παραζυμώσετε. Αφήνετε τη ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Δείτε ακόμη: Tips για όλες τις νοικοκυρές: Πως να μην μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα!

Βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη χωρίζετε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο (τα 2/3 περίπου της ποσότητας) και ένα μικρότερο. Βουτυρώνετε το ταψί σας και παίρνετε λίγη λίγη ποσότητα από με μεγαλύτερο κομμάτι και στρώνετε σιγά σιγά τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση των μήλων και την ισιώνετε να πάει παντού.

Τέλος, πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια τα οποία τοποθετείτε σταυρωτά πάνω από τη γέμιση σχηματίζοντας ρόμβους όπως στην πάστα φλόρα. Ψήνετε τη μηλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις κρυώσει λιγάκι, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία-Food Styling: Tina Webb