Σοκόλαση! Λουκουμάδες γεμιστοί με Nutella!

Μία συνταγή «όνειρο»

Σοκόλαση! Λουκουμάδες γεμιστοί με Nutella!

Ναι καλά διαβάσατε…Οι αγαπημένη μας λουκουμάδες – η ελληνική έκδοση των αμερικάνικων donuts – σε μια εξαιρετική και γευστική συνταγή.

Με γέμιση λαχταριστής Nutella, ένα είναι σίγουρο! Θα εντυπωσιάσετε όλους όσους κεράσετε! Διαβάστε παρακάτω...

Για το λουκουμάδες με Nutella θα χρειαστείτε

7γρ. (1 πακέτο) ‏ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ‏ζάχαρη
2 φλιτζ. ‏ζεστό νερό
3 φλιτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. ‏αλάτι
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
‏σπορέλαιο
‏Μέλι
‏Θρυμματισμένα καρύδια
‏Nutella
‏Κανέλα για το πασπάλισμα
‏Λίγο μοσχοκάρυδο

Δείτε ακόμη: Μια διαφορετική σαλάτα! Τριλογία φασολιών και κοφτό μακαρονάκι!

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το μισό φλιτζάνι ζεστού νερού. Όταν το μείγμα γίνει αφρώδες, προσθέστε το υπόλοιπο ζεστό νερό και ανακατέψτε το με το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά έως ότου το μείγμα να είναι παχύ αλλά απαλό. Καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι η ζύμη να γίνει διπλάσια – περίπου για 1 με 1μιση ώρα (Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και αφρώδης).

Ρίχνετε λάδι σε μια βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, φροντίζοντας να είναι τουλάχιστον 5-6 εκ. γεμάτο από λάδι το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Ύστερα ζεσταίνετε το λάδι.

Εργαζόμενοι σε παρτίδες, παίρνετε τους λουκουμάδες από το μείγμα (στο μέγεθος 1 κουταλιάς του γλυκού κάθε σχήμα λουκουμά) και τους ρίχνετε στο καυτό λάδιι. Προσέξτε μην παραγεμίσετε το σκεύος. Ρίξτε λίγα λίγα λουκουμαδάκια. Τα κομμάτια λουκουμά, θα φουσκώσουν και θα ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού. Γυρίστε το σε κάθε πλευρά, έως ότου γίνουν τραγανά και χρυσοκαφέ και τότε βγάλτε τα. Θα χρειάζονται 3-4 λεπτά για κάθε λουκουμαδάκι.

Δείτε ακόμη: Η χωριάτικη σαλάτα...αλλιώς! Η καλοκαιρινή συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Τα λουκουμαδάκια θα τα αφαιρείτε προσεκτικά χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε κάθε λουκουμά με ένα απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν τοποθετήστε κάθε λουκουμά αφού τον στραγγίξετε σε ένα ζεστό πιάτο ώστε να μείνουν ζεστοί.

Τοποθετήστε σε ένα κορνέ όση Nutella θέλετε, ανοίξτε σε κάθε λουκουμά μια μικρή τρυπούλα και γεμίστε την με Nutella με τον κορνέ.

Τέλος πριν τους σερβίρετε, περιχύστε το με το μέλι, τα θρυμματισμένα καρύδια και την κανέλα.

Συμβουλή: Οι λουκουμάδες με Nutella τρώγονται καλύτερα ζεστοί!