Η συνταγή που θα αγαπήσετε! Παγωτό μαστίχα κι ανθόνερο!

Ώρα για παγωτάκι!

Η συνταγή που θα αγαπήσετε! Παγωτό μαστίχα κι ανθόνερο!

Ένα πραγματικά υπέροχο καλοκαιρινό επιδόρπιο! Η μαστίχα του δίνει το ξεχωριστό άρωμά του και το σαλέπι, την ιδιαίτερη, μαστιχωτή υφή του. Αν το συνδυάσετε και με ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού, αγγίζετε την τελειότητα.

Μερίδες:6 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Θυμίζει καλοκαίρι! Κυδώνια με βινεγκρέτ από τσίλι- λάιμ και μαϊντανό!

Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Σιμόνη Καφίρη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
3 κουτ. σούπας σαλέπι σε σκόνη
900ml γάλα πλήρες
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1¼ φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα
2 κουτ. σούπας ανθόνερο

Διαδικασία
Διαλύετε το σαλέπι μέσα σε λίγο από το κρύο γάλα. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και το βράζετε. Προσθέτετε το διαλυμένο σαλέπι και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Χτυπάτε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη και την προσθέτετε στο μίγμα.

Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει σαν κρέμα. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το ανθόνερο.

Δείτε ακόμη: Συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο!

Παγώνετε το μίγμα σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχετε, μεταφέρετε το μίγμα σε ανοξείδωτο δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει, το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ή το αφρατεύετε με πιρούνι για να αποφύγετε τους κρυστάλλους που δημιουργούνται. Επαναλαμβάνετε το ίδιο 3-4 φορές ακόμα, κάθε 40 λεπτά. Διατηρείτε το παγωτό στην κατάψυξη σκεπασμένο.

Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει.

Πηγή: Olivemagazine.gr