Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με λευκό κρασί από την Ντίνα Νικολάου!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με λευκό κρασί από την Ντίνα Νικολάου!

Ένα πραγματικά «μεθυστικό» κέικ με κρασί και ρούμι. Θα σας αρέσει πολύ!

Μερίδες:6 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Είναι πεντανόστιμα: Φτιάξτε μυρωδάτα burgers γαλοπούλας με κάρι!

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γρ. ζάχαρη
170ml ηλιέλαιο καλής ποιότητας
3 αβγά
200ml κρασί λευκό, ξηρό
1 σφηνάκι ρούμι
20γρ. μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το ηλιέλαιο, το ρούμι και το λευκό κρασί και αναδεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.

Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο από σουρωτήρι το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

Δείτε ακόμη: Ένα πανεύκολο και γρήγορο γλυκό: Υπέροχο cream cheese με φιστικοβούτυρο!

Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να γίνει χλιαρό και σερβίρετε.

Tips
Μπορείτε να προσθέσετε 100ml ξηρό κρασί και 100ml γλυκό κρασί

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή