Ώρα για γλυκό! Παγωμένο γλυκό με σαλέπι και βύσσινο!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Ώρα για γλυκό! Παγωμένο γλυκό με σαλέπι και βύσσινο!

Ένα πειραγμένο ζελέ με τη φρεσκάδα του γιαουρτιού στη γεύση και το άρωμα του σαλεπιού…

Μερίδες:10 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Η πιο απλή συντάγη για να φτιάξουμε σπιτικά croutons!

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ανδρέας Λαγός
όλες οι συνταγές του chef »
Υλικά
900ml νερό
1 κουτ. γλυκού σαλέπι
200γρ. ζελέ σκόνη κεράσι ή βύσσινο (1 πακέτο με 2 φακελάκια)
200γρ. γιαούρτι
γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή βυσσινάδα

Δείτε ακόμη: Αφράτα μπιφτέκια με πατατούλες στο φούρνο


Διαδικασία

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μισή ποσότητα νερού και το σαλέπι και αφήνετε να βράσουν και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το καυτό νερό με το σαλέπι, προσθέτετε το ζελέ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά το ζελέ.

Δείτε ακόμη: Κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι!

Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό, το γιαούρτι, χτυπάτε με σύρμα χειρός για να διαλυθεί το γιαούρτι και αδειάζετε το μίγμα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 32x23εκ. περίπου. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.

Σερβίρετε σε κομμάτια με γλυκό του κουταλιού βύσσινο από πάνω ή βυσσινάδα.

Tips
Αν το γιαούρτι δεν χτυπηθεί καλά και αφήσει κομματάκια, σουρώστε το από σήτα.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία – Food styling: Majeriko