Διαιτητικό κέικ σοκολάτας! Η συνταγή που θα λατρέψεις!

Πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας με στέβια!

Διαιτητικό κέικ σοκολάτας! Η συνταγή που θα λατρέψεις!

Το κέικ σοκολάτας το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Είναι πεντανόστιμο, ωστόσο και "βόμβα" θερμίδων. Διαβάστε παρακάτω...

Εμείς βρήκαμε την πιο νόστιμη διαιτητική συνταγή για κέικ σοκολάτας που θα λατρέψεις!

Δείτε ακόμη: Περίσσεψαν μελομακάρονα; Με αυτό το cheesecake θα τους τρελάνετε όλους, χωρίς να πετάξετε τίποτα!

3 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης (που φουσκώνει μόνο του)
¾ φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
½ φλ. τσαγιού κακάο
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 σοκολάτα γάλακτος ή bitter με στέβια
¼ φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ με λίγα λιπαρά
1 φλ. τσαγιού νερό
ενάμιση κ.σ ξύδι
1 βανίλια
1 κ.γ σόδα
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
3 κ.γ baking powder
1 πρέζα αλάτι
30 σταγόνες υγρή στέβια

Δείτε ακόμη: Αρνάκι με μπάμιες! Η συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Για την επικάλυψη
1 σοκολάτα γάλακτος ή bitter με στέβια
¼ φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ με λίγα λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, την υγρή στέβια, το ξύδι, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, στον οποίο νωρίτερα έχουμε ρίξει τη σόδα (επειδή έχει έντονη μυρωδιά, η κουταλιά που θα ρίξουμε θα είναι κοφτή κι όχι πολύ γεμάτη.

Επίσης προσέχουμε γιατί με το που θα πέσει στον χυμό, θα αφρίσει).

Εν συνεχεία, προσθέτουμε στο μίγμα το νερό. Μετά το απαραίτητο κοσκίνισμα, πέφτει μέσα και το κακάο με το baking powder και το αλεύρι ολικής.

Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και είναι έτοιμο!

Δείτε ακόμη: Λαχταριστό γεμιστό κοτόπουλο! Η συνταγή που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας!

Σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα (μετρίου μεγέθους) προσθέτουμε το μίγμα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Με ένα μαχαίρι δοκιμάζουμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί (το βυθίζουμε στο κέντρο του και θα πρέπει να βγει «καθαρό»), το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Σε μπεν μαρί έχουμε λιώσει τη σοκολάτα με τη στέβια (bitter ή γάλακτος ανάλογα τα γούστα μας), την οποία προαιρετικά μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο γάλα εβαπορέ.

Περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ και αφήνουμε να κρυώσει.