Πεντανόστιμες τηγανίτες με μέλι, καρύδια και σουσάμι όπως στην Κρήτη!

Η συνταγή που θα λατρέψεις!

Πεντανόστιμες τηγανίτες με μέλι, καρύδια και σουσάμι όπως στην Κρήτη!

Η πιο νόστιμη συνταγή για τηγανίτες.

Θα την λατρέψεις. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Caesar Salad αλλιώς! Η light εκδοχή του Άκη Πετρετζίκη που θα λατρέψεις!

Υλικά

Μισό κιλό αλεύρι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Μισό κουταλάκι ελαιόλαδο
μέλι
σουσάμι
Καρύδια τριμμένα
3-4 σταγόνες λεμόνι
Πολύ λίγο αλάτι
2-3 ποτήρια νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ξεκινάμε την συνταγή μας

Σε μία λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μας.

νοίγουμε μια μικρή λακούβα στην μέση του αλευριού.

Εκεί βάζουμε το ελαφρά χτυπημένο αυγό, το μισό κουταλάκι λάδι, τις σταγόνες του λεμονιού και το αλάτι.

Ανακατεύουμε τα υλικά για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό και ταυτόχρονα ανακατεύουμε την ζύμη μας καλά με ένα κουτάλι ώστε να γίνει αραιή σαν κουρκούτι.

Παράλληλα, βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό λάδι στο μάτι της κουζίνας μας.

Οταν κάψει το λάδι στο τηγάνι, παίρνουμε ένα κουτάλι, το βουτάμε κάθε φορά σε νερό και μετά παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό μας και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μας για 3-4 λεπτά. Βάλτε 2-3 τηγανίτες κάθε φορά και προσέξτε να μην τις βάλετε πολύ κοντά τη μία στην άλλη γιατί θα κολλήσουν!

Μόλις δούμε τις τηγανίτες να ροδοκοκκινίσουν, τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τέλος, όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα, βάζουμε όλες τις τηγανίτες σε μία μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και σουσάμι.