Ο απόλυτος σοκολατένιος πειρασμός! Μπράουνις με πραλίνα!

Μας τρέχουν τα σάλια!

Ο απόλυτος σοκολατένιος πειρασμός! Μπράουνις με πραλίνα!

Είναι ο απόλυτος σοκολατένιος πειρασμός! Συνταγή για μπράουνις με πραλίνα για βουτιές… στην απόλαυση.

Ο λόγος για να χαλάσεις τη διατροφή σου και να υποπέσεις σε αμαρτίες.

Λαχταριστή συνταγή για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και το καλοκαίρι. Συνοδεύεις μοναδικά με παγωτό!

Ανατρεπτικό και απολαυστικό! Μπράουνι με...αβοκάντο!

Υλικά

225 γραμμ. βούτυρο
450 γραμμ. ζάχαρη
½ φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού
4 μεγάλα αβγά
1 ¼ φλιτζ. κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καφέ εσπρέσο
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 x 25 εκ. και απλώνουμε λαδόκολλα. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφαιρούμε από την εστία και ανακατεύουμε με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ, χτυπάμε μαζί με τη σκόνη κακάο, αβγά, αλάτι, τη σκόνη εσπρέσο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά σε 180 βαθμούς. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάξτε σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Φτιάξτε την πιο τέλεια συνταγή γλυκού! Σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Ζουμερή και απίστευτα λαχταριστή σοκολατόπιτα με καρύδια, που σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας και αν θέλετε με μία μπάλα παγωτό.

Υλικά
400γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
6 αβγά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού αλεύρι
1½ φλιτζάνι καρύδια

Για την επικάλυψη
200ml κρέμα γάλακτος
200γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό μαζί με τη σοκολάτα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ενώνετε στο μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε στο μίγμα και το αλεύρι ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε μέσα το ένα φλιτζάνι από τα καρύδια.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο για 20 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη σοκολατόπιτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.

Κόβετε και σερβίρετε το γλυκό αφού κρυώσει. Αν θέλετε, συνοδεύετε το κάθε κομμάτι με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Πηγή: olivemagazine.gr