Διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα να "τρέχει"...

Μια συνταγή για την παρέα!

Διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα να

Διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα να "τρέχει"...

Μια πραγματικά εξαιρετική συνταγή από την ομάδα του Youweekly.gr!

Για τη μπουγάτσα θα χρειαστείτε

4 ‏φύλλα χωριάτικα
6 ‏φύλλα πολίτικα
2 κ.σ. ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏κανέλα
250 γρ. ‏βούτυρο γάλακτος

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

Εύκολη σοκολατίνα με μερέντα και μπισκότα!

150 γρ. ‏Μαύρη ή Καστανή Ζάχαρη
400γρ. ‏εβαπορέ γάλα 2% λιπαρά
1 κ.γ. ‏κανέλα
1/4 κ.γ. ‏αλάτι
100 γρ. ‏Κουβερτούρα σε Σταγόνες
6 ‏αυγά
‏Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα
‏Κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και απλώνετε εναλλάξ 4 φύλλα Κιχί, βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη και κανέλα.

Ανοίγετε τα πολίτικα φύλλα. Τα σουρώνετε βεντάλια και τα τοποθετείτε κατά μήκος του ταψιού. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν. Σε μπολ χτυπάτε με σύρμα τ’ αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάτε να ενωθούν.

Προσθέτετε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνετε το ψημένο φύλλο με την κρέμα. Ξανά ψήνετε για περίπου 25’ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.

Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα. Την σερβίρετε ζεστή.

Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με Kinder Bueno!

Οι λάτρεις της σοκολάτας και των φουντουκιών θα λατρέψουν αυτό το υπέροχο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου Kinder Bueno.

Στην Αμερική χρησιμοποιείται ο όρος τράιφλ για να περιγράψει ένα εύκολο γλυκό, αλλά εμείς το λέμε απλά… γλυκό ψυγείου!.

Όπως και να το πείτε όμως, πρόκειται για ένα φανταστικό και πολύ γευστικό γλυκό με μπισκότα, πραλίνα φουντουκιού, σοκολάτα και Kinder Bueno.

1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλιτζ. ‏γάλα
3 ‏κρόκους
3 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος (ξεχωριστά και τα 3)
100 γρ. ‏λιωμένη σοκολάτα
1/2 φλιτζ. ‏πραλίνα φουντουκιού
140 γρ. ‏μπισκότα τύπου πτι μπερ
1/2 φλιτζ. ‏γάλα πλήρες (για να βουτήξετε τα μπισκότα)
‏Kinder Bueno σε κομμάτια για το τελείωμα από πάνω

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα. Ύστερα προσθέστε του κρόκους αφού τους περάσετε πρώτα από ένα σουρωτήρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρώς, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και κρεμώδες. Τότε το αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει.

Προσθέστε στο μείγμα σας 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε το απαλά με έναν αυγοδάρτη.

Αναμείξτε καλά τη λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα φουντουκιού και ύστερα προσθέστε ανακατεύοντας ελαφρά το τρίτο φλιτζάνι με την κρέμα γάλακτος. Αφήστε το μείγμα σας στην άκρη.

Βουτήξτε τα μπισκότα πτι μπερ στο γάλα που είχατε για το λόγο αυτό και ύστερα ξεκινήστε το στήσιμο του γλυκού σας.

Τραγανά roll ups με τυρί για να “τσιμπήσεις”!

Ξεκινήστε με μια βάση μπισκότων. Ύστερα μια στρώση από το μείγμα σοκολάτας και πραλίνας, μία ακόμη στρώση μπισκότα και τελειώνετε με μια στρώση από το μείγμα με το ζαχαρούχο.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά ακριβώς με τη σειρά που το κάνατε και πριν.

Γαρνίρετε σε όλη την κορυφή του γλυκού με κομμάτια Kinder Bueno και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Πηγή: foodmaniacs.gr