Εύκολο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας! Έχει κάνει θραύση στην Αμερική!

Είναι γνωστό και ως Mississipi mud cake!

Εύκολο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας! Έχει κάνει θραύση στην Αμερική!

Δεν υπάρχει περίπτωση να σας αρέσουν τα κέικ και η σοκολάτα και να μην ξετρελαθείτε με αυτό το υπέροχο γλυκό! Έχει κάνει θραύση στην Αμερική!

Είναι γνωστό ως Mississipi mud cake.

Για το κέικ θα χρειαστείτε
2 κούπες ‏ζάχαρη
1/2 κ.γ. ‏αλάτι
2 κούπες ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ‏ανάλατο βούτυρο
1/2 κούπα ‏αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπα ‏κακάο
1/4 κούπα ‏νερό
2 ‏αυγά
1 κ.γ. ‏baking soda
1/2 κούπα ‏βουτυρόγαλα
2 κ.γ. ‏εσάνς βανίλιας
1 συσκευασία ‏ζαχαρωτά - marsmallows μικρά

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
100 γρ. ‏ανάλατο μαλακό βούτυρο
3 κ.σ. ‏κακάο
6 κ.σ. ‏γάλα
350 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
1 κούπα ‏καρύδια ή αμύγδαλα
1 κ.γ. ‏εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και χρησιμοποιήστε για το κέικ ταψάκι διαστάσεων 33 x 23 x 5 cm

Βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το κακάο, το βούτυρο, το λάδι και 1/4 κούπας νερό και φέρτε τα σε σημείο βρασμού.

Προσθέστε το ζεστό μείγμα, στο μπολ με το αλεύρι που ετοιμάσατε πιο πάνω.

Χτυπήστε σε ένα μπολ, τα αυγά, τη baking soda, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια. Αφού αφρατέψουν, προσθέστε τα στο σοκολατένιο σας μείγμα και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά. Βάλτε το στο ταψάκι σας που θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά για να μην σας κολλήσει.

Ψήστε για 25-30 λεπτά. Καθώς ψήνεται το κέικ σας, φτιάξτε την επικάλυψη, λιώνοντας το βούτυρο μέσα στο κακάο και το γάλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, βγάλτε το από τη φωτιά.

Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη μέρα και ρίξτε αργά και ανακατεύοντας παράλληλα τους ξηρούς καρπούς και τη βανίλια.

Βγάλτε το κέικ από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε επάνω τα μικρά marshmallows και ρίξτε το ζεστό μείγμα της επικάλυψης που ετοιμάσατε. Αφήστε να κρυώσει και απολαύστε το χωρίς ενοχές!

Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός... "θάνατος"!

Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός... "θάνατος"! Μια συνταγή "κόλαση"...

Σήμερα θα σας προτείνουμε μια εντελώς διαφορετική σοκολατόπιτα από αυτή που έχετε συνηθίσει ! Αποτελείται από ψιλοκομμένα κρουασάν με 2 στρώσεις βελούδινης κρέμας σοκολάτας ανάμεσα τους.

Είναι ότι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε σε γλυκό , είτε για την παρέα σας , είτε για τις λιγούρες του Σαββατοκύριακου!

Ελαφρύ σοκολατογλυκό με ζαχαρούχο γάλα!

Συνταγή για σοκολατόπιτα

Για την εύκολη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε:

4-8 ‏κρουασάν με γέμιση σοκολάτα
2 φλ. ‏άχνη ζάχαρη
1 φλ. ‏κακάο
1 φλ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ‏γάλα αμυγδάλου
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα κρουασάν σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τοποθετείτε τα μισά μέσα στο ταψί.

Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά στο multi/blender και αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν γλάσο.

Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας πάνω από τα ψιλοκομμένα κρουασάν και το λειαίνετε ώστε να είναι ομοιόμορφο.

Προσθέτετε 1 στρώση ακόμα με κρουασάν και άλλη μια στρώση μείγματος σοκολάτας την οποία επίσης στρώνετε καλά και ομοιόμορφα.

Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.