Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα το πιο νόστιμο κέικ κανέλας

Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα το πιο νόστιμο κέικ κανέλας
ΓΛΥΚΕΣ 03.12.2019 11:10

Αγαπάτε τα κέικ κανέλας και θέλετε να τα φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα;

Σας έχω τη λύση και μάλιστα είναι τόσο νόστιμη όσο δεν φαντάζεστε...

Όταν θα φτιάξετε αυτό το κέικ, όλο το σπίτι θα μυρίσει μεθυστική κανέλα! Τόσο απλό και τόσο αφράτο που θα το φτιάχνετε συνέχεια και ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν!

Υλικά Συνταγής

1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ φλ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κοφτή κ.σ. κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)
1/2 φλ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1/4 φλ. κονιάκ
3½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. βούτυρο για το άλειμμα του κέικ
λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για το κέικ κανέλας, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄-6΄, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος την κανέλα και το ξύσμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.

Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 10΄ στη φόρμα. Έπειτα το βγάζουμε σε σχάρα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Μόλις αρχίσει να αχνίζει, το αποσύρουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το κέικ με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

2 + 1 μυστικά κανέλας: Κάθε γυναίκα πρέπει να τα γνωρίζει! Θα σου λύσουν τα χέρια χωρίς έξοδα...

Φτιάξτε ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί (Gluhwein) με κανέλα και πορτοκάλι!

Έχετε καλεσμένους; Τότε ετοιμαστείτε να φτιάξετε ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί με κανέλα και πορτοκάλι για να τους ξετρελάνετε!

Στη χώρα μας το ζεστό κρασί ή αλλιώς Gluhwein δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ιδιαίτερα τις γιορτές το Gluhwein γίνεται ανάρπαστο κυρίως στη Γερμανία, αλλά και σε πολλές Σκανδιναβικές χώρες. Έχει πολλά ονόματα, τα γνωστότερα εκ των οποίων είναι: mulled wine, vin chaud, Glühwein, glögg, vin brulé και quentão.

Ο ακριβής συνδυασμός μπαχαρικών διαφέρει από χώρα σε χώρα και από άτομο σε άτομο, αλλά, σε γενικές γραμμές η συνταγή απαιτεί τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και την δάφνη αναμεμιγμένα σε κόκκινο κρασί το οποίο αποτελεί τη βάση των γεύσεων.

Θα σου δώσω τη δική μου συνταγή, όπου τα μπαχαρικά παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Υλικά

Κόκκινο κρασί

2 πορτοκάλια

Στικ κανέλας

Ginger

Ρόδι (για το σερβίρισμα)

Δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κόκκινο κρασί μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής -εκτός από το ρόδι. Μόλις πάρει βράση το βγάζετε και το προσθέτετε σε ποτήρια.

Για το σερβίρισμα προσθέστε ρόδι, στικ κανέλας και αν θέλετε μια φέτα πορτοκάλι.

Extra tip

Αυτή την περίοδο τα super-market έχουν Gluhwein όπου μπορείτε να αγοράσετε. Κάνετε την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Εγώ το βάζω σε μια μεγάλη κανάτα όπου έχω γεμίσει ρόδια, στικ κανέλας και μπόλικες φέτες πορτοκαλιού για ακόμα πιο έντονη γεύση, γιατί τα μπαχαρικά δίνουν ακόμα πιο φανταστική γεύση.

Στην υγεία σας!!!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν;

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα πάθετε πλάκα!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share