Λιγουρευτήκατε τραγανά μπισκότα κανέλας; Ιδού η συνταγή!

Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι...

Λιγουρευτήκατε τραγανά μπισκότα κανέλας; Ιδού η συνταγή!

Έχετε λιγούρα για τραγανά μπισκότα κανέλας; Ιδού η πιο νόστιμη συνταγή!

Αν είσαι λάτρης της κανέλας, όσο εγώ, τότε τα μπισκότα αυτά θα γίνουν από τα αγαπημένα σου. Σου έχω εδώ μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψεις για τραγανά και πεντανόστιμα μπισκότα κανέλας! Ειδικά, δε, αν έχεις και μικρά παιδιά, τότε ότι καλύτερο να τα φτιάξετε μαζί!

Νόστιμα και εύκολα μπισκότα κανέλας λοιπόν!

Υλικά:

1/2 κούπα μαλακό βούτυρο
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα λευκή ή καστανή ζάχαρη
2 κουταλ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 γλ. κουταλιά κανέλα
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
2 αβγά
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Πως το κάνεις:

Ανακατεύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.

Μετά προσθέτεις τα αβγά, τις βανίλιες, το αλάτι, το μπέικιν, την κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Όταν τελειώσεις με τα υλικά σου, θα έχεις ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη, στρώνοντας μια λαδόκολλα στον πάγκο και κόβεις με κουπάτ στα σχέδια που θέλεις.

Ιδανικά, υπολόγισε να είναι μισό εκατοστό πάχος τα μπισκότα σου, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Πασπαλίζεις με καστανή ζάχαρη τα μπισκότα και ψήνεις για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Άλλες ιδέες για μπισκότα κανέλας είναι να προσθέσεις γλάσο λευκής ή μαύρης σοκολάτας, ή να προσθέσεις στο μείγμα αμύγδαλα και λίγο κακάο.

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα το πιο νόστιμο κέικ κανέλας

Φτιάξτε ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί (Gluhwein) με κανέλα και πορτοκάλι!

Έχετε καλεσμένους; Τότε ετοιμαστείτε να φτιάξετε ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί με κανέλα και πορτοκάλι για να τους ξετρελάνετε!

Στη χώρα μας το ζεστό κρασί ή αλλιώς Gluhwein δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ιδιαίτερα τις γιορτές το Gluhwein γίνεται ανάρπαστο κυρίως στη Γερμανία, αλλά και σε πολλές Σκανδιναβικές χώρες. Έχει πολλά ονόματα, τα γνωστότερα εκ των οποίων είναι: mulled wine, vin chaud, Glühwein, glögg, vin brulé και quentão.

Ο ακριβής συνδυασμός μπαχαρικών διαφέρει από χώρα σε χώρα και από άτομο σε άτομο, αλλά, σε γενικές γραμμές η συνταγή απαιτεί τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και την δάφνη αναμεμιγμένα σε κόκκινο κρασί το οποίο αποτελεί τη βάση των γεύσεων.

Θα σου δώσω τη δική μου συνταγή, όπου τα μπαχαρικά παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Υλικά

Κόκκινο κρασί

2 πορτοκάλια

Στικ κανέλας

Ginger

Ρόδι (για το σερβίρισμα)

Δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κόκκινο κρασί μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής -εκτός από το ρόδι. Μόλις πάρει βράση το βγάζετε και το προσθέτετε σε ποτήρια.

Για το σερβίρισμα προσθέστε ρόδι, στικ κανέλας και αν θέλετε μια φέτα πορτοκάλι.

Extra tip

Αυτή την περίοδο τα super-market έχουν Gluhwein όπου μπορείτε να αγοράσετε. Κάνετε την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Εγώ το βάζω σε μια μεγάλη κανάτα όπου έχω γεμίσει ρόδια, στικ κανέλας και μπόλικες φέτες πορτοκαλιού για ακόμα πιο έντονη γεύση, γιατί τα μπαχαρικά δίνουν ακόμα πιο φανταστική γεύση.

Στην υγεία σας!!!