Βέφα Αλεξιάδου: Δίπλες σαν τριαντάφυλλα σε 8 βήματα! Μοιάζουν με «αφρό» και δεν θα μείνει τίποτα!

«Κέντησε» η κυρία Βέφα!

Βέφα Αλεξιάδου: Δίπλες σαν τριαντάφυλλα σε 8 βήματα! Μοιάζουν με «αφρό» και δεν θα μείνει τίποτα!

Δίπλες σαν τριαντάφυλλα από την Βέφα Αλεξιάδου σε 8 βήματα! Μοιάζουν με «αφρό» και δεν θα μείνει τίποτα! Κάντε τις χωρίς δεύτερη σκέψη!

ΔΙΠΛΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

Υλικά


6 αυγά

ξύσμα πορτοκαλιού, πολύ λεπτό, λιωμένο

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κούπες μέλι

1 1/2 κούπα νερό

2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια κανέλα

λάδι για το τηγάνισμα


Ατομα: Γίνονται 70 - 80 δίπλες

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Εκτέλεση Χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ. Ρίξτε το ξύσμα και όσο αλεύρι χρειαστεί ζυμώνοντας, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη πολύ σφιχτή. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη και πλάστε 8 μπαλάκια. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα. Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορείτε. Αλευρώνετε την επιφάνεια συχνά, για να μην κολλάει η ζύμη. Χρησιμοποιήστε καλύτερα νισεστέ αντί για αλεύρι. ΄Ετσι, τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα. Αν έχετε μηχανή για λαζάνια, περάστε τη ζύμη λίγη λίγη από τη μηχανή κι ανοίξτε τα φύλλα, γλιτώνοντας έτσι πολύ κόπο. Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες με 3 εκ. πλάτος και 25-30 εκ. μήκος. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάλτε μπόλικο λάδι. Βάλτε το επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Περάστε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πηρουνιού και στερεώστε την τυλίγοντάς τη λίγο γύρω από το πηρούνι. Με το άλλο σας χέρι, κρατήστε την άλλη άκρη της λωρίδας. Βουτήξτε το πηρούνι μαζί με τη ζύμη μέσα στο καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το, τυλίξτε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πηρούνι. Τηγανίστε τις δίπλες, ώσπου να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μόλις τις βγάλετε, ακουμπήστε τες σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το λάδι τους. Βάλτε σε βαθουλή κατσαρολίτσα το μέλι με το νερό να βράσουν. Αφαιρέστε τον αφρό και ρίξτε μέσα τις δίπλες λίγεσ λίγες, αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά. ΄Οταν τις βγάλετε από το μέλι, πασπαλίστε τες με τα καρύδια και την κανέλα, που έχετε ανακατέψει προηγουμένως. Διατηρούνται εκτός ψυγείου 15-20 μέρες.

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι ΟΙ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ. Δείτε και τους κουραμπιέδες της κυρίας Βέφας!

11 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για δίπλες που «λιώνουν» στο στόμα!

11 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για δίπλες που «λιώνουν» στο στόμα και θα σας κάνουν τα Χριστούγεννα αξέχαστα!

Θέλουμε οι δίπλες να σπάνε στο στόμα και να μας γεμίζουν με τη γλύκα τους τις μέρες των γιορτών. Και δεν είναι δύσκολο, αν ακολουθήσετε τα μυστικά που μοιράζομαι μαζί σας.

Πάμε να δούμε τι δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν φτιάχνετε δίπλες


*Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

*Το καλό χτύπημα των αυγών εξουδετερώνει τη μυρωδιά τους.

*Κάντε καλό ζύμωμα και ξεκουράστε τη ζύμη, για να ανοίξει εύκολα το φύλλο.

*Για να ανοίξετε το φύλλο, πρώτα αλευρώστε το καλά.

*Αν ανοίξετε το φύλλο στο χέρι με πλάστη η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Χρειάζεστε λίγο περισσότερο αλεύρι και πιο σκληρή ζύμη για το άνοιγμα του φύλλου στη μηχανή, αλλιώς διαλύεται.

*Στην αρχή του τηγανίσματος έχουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μέτρια.

Το μυστικό που δεν αποκαλύπτουν οι γιαγιάδες! Βάλτε μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα και...

*Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, γιατί θα καούν γρήγορα χωρίς να προλάβουν να ψηθούν σωστά.

*Δεν πρέπει να τις γυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι, γιατί έτσι απορροφούν πολύ λάδι.

*Το σιρόπι να μην είναι πολύ καυτό, γιατί θα νοτίσει και θα μαλακώσει τις τραγανές δίπλες.

*Αν δεν έχετε εμπειρία στο δίπλωμα της δίπλας στο τηγάνι, μην αγχώνεστε καθόλου! Κόψτε κομμάτια φύλλου και τηγανίστε τα. Θα γίνουν τέλεια, όπως οι δίπλες, απλά θα είναι σε άλλο σχήμα.

*Προσέξτε το μέλι που χρησιμοποιείται, γιατί μπορεί να έχετε φτιάξει τις καλύτερες δίπλες και η γεύση τους να μην αυτό που περιμένετε εξαιτίας της ποιότητας του μελιού. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε θυμαρίσιο μέλι.

Ακολουθήστε τα μυστικά μου για σίγουρη επιτυχία!

Καλή απόλαυση!

argiro.gr