Το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς! Βάλε μαγειρική σόδα στην σοκολάτα και με το αποτέλεσμα θα σου «τρέχουν» τα σάλια!

Απίστευτο!

Το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς! Βάλε μαγειρική σόδα στην σοκολάτα  και με το αποτέλεσμα θα σου «τρέχουν» τα σάλια!

Βάλε στην σοκολάτα ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και με το αποτέλεσμα θα σου «τρέχουν» τα σάλια! Αυτό είναι το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς!

Ανακαλύψαμε την τέλεια συνταγή για muffins και σας την αποκαλύπτουμε μαζί με το μυστικό που θα τα κάνει ξεχωριστά απ' όλα τα άλλα!

Χρόνος προετοιµασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίµατος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά για 12 μερίδες
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι το γλυκού μαγειρική σόδα
1 αβγό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε μια θήκη για 12 muffins.
2. Ανακατέψτε το αλεύρι, τα 3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας, τη σκόνη κακάο και τη μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αβγό, το γιαούρτι, το γάλα, τη βανίλια και το φυτικό λάδι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στο μείγμα με το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
4. Ρίξτε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες καλύπτοντας τα 3/4 της κάθε θήκης. Το υπόλοιπο 1/4 καλύψτε το με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κάθε muffin.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μαγειρική σόδα και στην τυρόπιτα σας με το αποτέλεσμα να ξεπερνά τις προσδοκίες σας!

Πηγή: athensmagazine.gr

Το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς! Βάλτε μαγειρική σόδα στους κουραμπιέδες και το αποτέλεσμα θα σας «στείλει»!

Βάλτε μαγειρική σόδα στους κουραμπιέδες σας και το αποτέλεσμα απλά θα σας «στείλει» αδιάβαστους! Ανακαλύψτε το μυστικό που κανείς δεν αποκαλύπτει μέχρι σήμερα!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι κοντά και γιορτές χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνονται! Έτσι, σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα με αλεύρι.

Υλικά:

320 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος ή 100 γρ. φρέσκο βούτυρο και 220 γρ. μαργαρίνη

330 γρ αμύγδαλα ωμά με το φλούδι χοντροκομμένα

140 γρ ζάχαρη

50 ml κονιάκ

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κρόκος αυγού

370 – 400 γρ αλεύρι μαλακό

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Την μαγειρική σόδα την βάζουμε μαζί με αμμωνία, ώστε οι κουραμπιέδες να είναι μαλακοί και πιο αφράτοι.

Δείτε επίσης το μυστικό της γιαγιάς που δεν αποκαλύπτει για τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις βράσει το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Απλώνω τα αμύγδαλα πάνω στο ταψί και τα ψήνω στους 180 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους και να μυρίσουν. Τα βγάζω και τα βάζω σε μια zip σακούλα, τα τεμαχίζω χτυπώντας με τον πλάστη ή στο γουδί. Τα μεγαλύτερα κομμάτια που δεν έχουν τεμαχιστεί τα κόβω με το μαχαίρι.

Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά ν’ αφρατέψει.

Έπειτα προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και αφού διαλύσω τη σόδα στο κονιάκ το ρίχνω κι αυτό μέσα στο μείγμα.

Προσθέτω των κρόκο του αυγού και στη συνέχεια τα αμύγδαλα.

Βγάζω τον κάδο από το μίξερ και θ’ αρχίσω να βάζω το αλεύρι ρίχνοντας πρώτα την μισή ποσότητα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Το υπόλοιπο αλεύρι το προσθέτω σταδιακά αναμιγνύοντας με το χέρι, προσεκτικά, δοκιμάζοντας μέχρι να μπορεί να πλαστεί ο κουραμπιές. Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και βουτυράτο, να πλάθεται εύκολα χωρίς να θρυμματίζεται.

Πλάθω με τα χέρια μπαλίτσες και στην κορυφή με το δάκτυλο δημιουργώ μια εσοχή που βοηθάει να «κάτσει» καλύτερα η άχνη στον κουραμπιέ. Τοποθετώ τους κουραμπιέδες στο ταψί και ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 15 - 20 λεπτά. Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν τελείως.

Γεμίζω το μισό ενός μικρού μπολ με άχνη ζάχαρη και βάζω τον κάθε κουραμπιέ μέσα γεμίζοντας τον με τα χέρια ζάχαρη. Μετά πάνω από ένα πιάτο τον πασπαλίζω με μια κ.γ. άχνη κοσκινισμένη να τον καλύψει παντού και τον τοποθετώ στην πιατέλα. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες.

Αν το γλυκό δεν καταναλωθεί άμεσα πρέπει να αποθηκευτεί σε καλά κλεισμένο τάπερ.

Πηγή: athensmagazine.gr