Βέφα Αλεξιάδου: Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου! Για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!

θα πάθετε την πλάκα σας με αυτή την συνταγή!

Βέφα Αλεξιάδου: Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου! Για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!

Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου! Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με μυρωδάτα κουλουράκια κακάο που μου την έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρότερη. Η συνταγή είναι της κας. Βέφας Αλεξιάδου και κατά ένα περίεργο τρόπο δεν την έχω βρει δημοσιευμένη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε. Πραγματικά τα κουλουράκια εξαφανίζονται άμεσα!

Υλικά
Περίπου 40 κομμ
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλιού μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές σούπας κακάο
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα βιτάμ
2/3 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ τα 6 πρώτα υλικά και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, στο μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι ώσπου να γίνει μια απαλή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου.

Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου.

Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε λίγο τα κουλουράκια στην κουβερτούρα.

Έχετε δοκιμάσει και τα κουλουράκια της με κανέλα;

Βέφα Αλεξιάδου: Η δική της φανουρόπιτα δεν θέλει κανέλα! Η συνταγή πραγματικό «θαύμα»!

Η Βέφα Αλεξιάδου δίνει και σήμερα τα φώτα της! Η δική της φανουρόπιτα δεν θέλει κανέλα! Η συνταγή πραγματικό «θαύμα» και αν την κάνεις, θα μας θυμηθείς...

ΕΥΧΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑΣ

Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ὁ Οὐράνιος Ἄρτος, ὁ τῆς βρώσεως τῆς μενούσης εἰς τὸν αἰώνα πλουσιοπάροχος χορηγός, ὁ δοτὴρ τῶν ἀγαθῶν, ὁ δὲ Ἠλιού τροφήν ἀγεώργητον πηγάσας, ἡ ἐλπὶς τῶν ἀπηλπισμένων, ἡ βοήθεια τῶν ἀβοηθήτων καὶ σωτηρία τῶν ψυχῶν ἡμῶν. Εὐλόγησον τὰ δῶρα ταῦτα καὶ τοὺς ταῦτα σοὶ προσκομίσαντας, εἰς δόξαν σὴν καὶ τιμὴν τοῦ ἁγίου ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου. Παράσχου δέ, ἀγαθέ, τοῖς εὐπρεπίσασι τά δῶρα ταῦτα, πάντα τὰ ἐγκόσμια καὶ ὑπερκόσμια ἀγαθά σου. Εὔφρανον αὐτοὺς ἐν χαρᾷ μετὰ τοῦ προσώπου σου, δεῖξον αὐτοῖς ὁδοὺς πρὸς σωτηρίαν.

Τὰ αἰτήματα τῶν καρδιῶν αὐτῶν καὶ πάσαν τὴν βουλὴν αὐτῶν ταχέως πλήρωσον, ὁδηγῶν αὐτοὺς πρὸς ἐργασίαν τῶν ἐντολῶν σου, ἵνα διὰ παντὸς ἐν εὐφροσύνῃ καὶ ἀγαλλιάσει ὑμνῶσι καὶ δοξάζωσι τὸ πάντιμον καὶ μεγαλοπρεπὲς ὄνομά σου, πρεσβείαις τῆς ὑπερευλογημένης Θεοτόκου, τοῦ ἁγίου ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, τοῦ Θαυματουργοῦ, καὶ πάντων Σου τῶν Ἁγίων. Ἀμήν.

Υλικά
Περίπου 20 μερίδες
3 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
2 1/2 κουταλάκι κανέλα
2/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπας καρύδια
1/2 κούπας σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση
45'
Πρώτα ανάβουμε το καντήλι μας και διαβάζουμε την προσευχή του Αγίου Φανουρίου!



Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.



Προσθέτουμε το χυμό



Κατόπιν το αλεύρι,αφήνοντας λίγο,με το μπέικιν τη κανέλα και το γαρύφαλλο.



Τέλος ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα καρύδια με το αλεύρι που αφήσαμε κσι τα προσθέτουμε στο μείγμα.



Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι τη σταυρώνουμε και ψήνουμε στους 160ο 45' περίπου. Τη ξεφορμάρουμε και τη στολίζουμε με άχνη.