Βέφα Αλεξιάδου: Τα κρουασάν της με κανέλα θα σε ταξιδέψουν! Βγαίνουν ζεστά, σε 15 λεπτά!

Δοκίμασε τα και φύγε για Παρίσι νοερά!

Βέφα Αλεξιάδου: Τα κρουασάν της με κανέλα θα σε ταξιδέψουν! Βγαίνουν ζεστά, σε 15 λεπτά!

Τα κρουασάν της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα θα σε ταξιδέψουν! Βγαίνουν ζεστά, σε 15 λεπτά και κάνουν έκρηξη γεύσης στο στόμα σας! Βήμα βήμα η συνταγή...

Αφράτα κρουασάν με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι στα φακελάκια με τη ξερή μαγιά mac magic και είναι της Βέφας. Βέβαια εκεί αναλύει μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία αλλά όλα παρακάμφθηκαν χάρις στον αρτοπαρασκευαστή. Η ζάχαρη είναι λίγη και η γεύση της ζύμης είναι ουδέτερη. Μπορείτε ανάλογα τη γέμιση και τις προτιμήσεις σας να αυξήσετε την ποσότητα. Εγώ βάζω και κανέλα και απογειώνεται!

Υλικά
12 κομμάτια
1 φακελάκι ξερή μαγιά
5-6 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά

Εκτέλεση

Βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή πρώτα τα υγρά και έπειτα τα στερεά υλικά.



Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα ζυμώματος.



Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ. και πάχους 8 χιλ.



Κόβουμε όπως την πίτσα σε 12 κομμάτια.



Βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μας στη φαρδιά πλευρά και τυλίγουμε το τρίγωνο προς τη μύτη.



Αλείφουμε με λίγο γάλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 15-18 λεπτά.

Δείτε και τους λουκουμάδες της Βέφας!

cookpad.com

Βέφα Αλεξιάδου: Έβαλε κανέλα στα κουλούρια της και δεν προλάβαινε να φουρνίζει! Η συνταγή κειμήλιο!

Η Βέφα Αλεξιάδου έβαλε κανέλα στα κουλούρια της και δεν προλάβαινε να φουρνίζει! Η συνταγή κειμήλιο στη δημοσιότητα και τρελαίνει κόσμο!

Κουλουράκια με έντονο άρωμα πορτοκαλιού. Είναι μια παλιά συνταγή της Βέφας αλλά θα την αγαπήσετε σίγουρα!

Υλικά

4-4 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κούπα βούτυρο μαλακό
1 κούπα ζάχαρη
2 κροκάδια
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές κακάο - Λίγη κανέλα προαιρετικά

Εκτέλεση


20 Minutes
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν.



Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.



Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στο χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.



Ρίξτε το σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ να ενσωματωθεί με το βούτυρο.



Σταματήστε το χτύπημα,ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν σε δόσεις, προσθέτοντας όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.



Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και στη μία αν θέλετε προσθέστε κακάο κοσκινισμένο να γίνει σοκολατένια.



Πάρτε μικρή ποσότητα και πλάστε μπαλάκια. Μετά με το δάχτυλο κάντε μια τρύπα στο κέντρο μέχρι κάτω, ώστε να γίνει ένα ωραίο κουλουράκι.



Μπορείτε να κάνετε και ανάμεικτα κουλουράκια όπως στη φώτο και ότι σχέδιο σας αρέσει.



Βάλτε τα σε ταψί με στρωμένο λαδόχαρτο και αν θέλετε αλείψτε τα με ένα κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.



Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.



Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται 1 μήνα.

Δείτε και αυτή την ιδέα: Βέφα Αλεξιάδου: Σου περίσσεψε γαλοπούλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Με αυτή τη συνταγή, δεν θα μείνει ούτε το κοκαλάκι!