Βέφα Αλεξιάδου: Σου περίσσεψε γαλοπούλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Με αυτή τη συνταγή, δεν θα μείνει ούτε το κοκαλάκι!

Θα αδειάσει όλος ο χώρος στο ψυγείο σου!

Βέφα Αλεξιάδου: Σου περίσσεψε γαλοπούλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Με αυτή τη συνταγή, δεν θα μείνει ούτε το κοκαλάκι!

Η Βέφα Αλεξιάδου δίνει λύση! Σου περίσσεψε γαλοπούλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Με αυτή τη συνταγή, δεν θα μείνει ούτε το κοκαλάκι και σίγουρα θα μας θυμηθείς...

Γίνεται ανάρπαστο το φαγητό και δεν θα μείνει τίποτα και στο ψυγείο σου!

Υλικά


4 μερίδες
1 βαθύ πιάτο με ψητό κρέας αρνί ή κοτόπουλο ή γαλοπούλα χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκίτσες
1 μικρή κονσέρβα ανανά κομμένο σε κομμάτια (η κάθε ροδέλα στα 8, κρατάμε τον χυμό)
Από μία πιπεριά κίτρινη, κόκκινη και πράσινη σε καρεδάκια
1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
1 κονσέρβα ντοματάκια σε κομμάτια ή φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
5-6 κουταλιές λάδι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


30-45 λεπτά
Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή και πλατιά κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το χυμό του ανανά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μπορείτε κατά βούληση να προσθέσετε και ό, τι άλλο σας αρέσει.

Για γλυκό, φτιάξτε τους λουκουμάδες της...

Βέφα Αλεξιάδου: Σου έμεινε γαλοπούλα; Κάνε την πίτα της και θα αδειάσει όλο το ψυγείο!

Σου έμεινε γαλοπούλα; Η Βέφα Αλεξιάδου έχει λύση! Κάνε την πίτα της και θα αδειάσει όλο το ψυγείο! Δοκίμασε την συνταγή και θα μας θυμηθείς...

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση. Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη!

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί)
1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα
βούτυρο ή βιτάμ
3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι,πιπέρι
1 κούπα γάλα
1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο)
2 αυγά χτυπημένα
1 κρόκος αυγού
λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Το ίδιο κάνουμε και από την κάτω μεριά,έτσι ώστε στη μέση του φύλλου να μείνει μια ζώνη ανέπαφη.

Κόβουμε και αφαιρούμε τις τέσσερις γωνίες

Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης τη γέμισή μας αφήνοντας κενές τις λωρίδες και τα "καπάκια".Στη συνέχεια κλείνουμε προς τα μέσα τα "καπάκια"

Αρχίζουμε να κλείνουμε τα ζεύγη των λωρίδων προς τα μέσα βάζοντας με τα δάχτυλά μας λίγο νερό στα σημεία που ενώνονται ώστε να κολλήσουν καλύτερα

Όταν τελειώσουμε αλλείφουμε τη ζύμη με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα (εγώ στη φωτο έχω ρίξει λίγο reggato γιατί δεν είχα παρμεζάνα,αλλάκανονικά χρησιμοποιούμε παρμεζάνα)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35min.

Θυμηθείτε την συνταγή της και για χοιρινό.... Λιώνει στο στόμα!