Βέφα Αλεξιάδου: Μπουγάτσα σε 20 λεπτά με 5 βήματα! Θα μυρίσει όλο το σπίτι σου κανέλα!

Φτιάξτε την για να μπει καλά η εβδομάδα!

Βέφα Αλεξιάδου: Μπουγάτσα σε 20 λεπτά με 5 βήματα! Θα μυρίσει όλο το σπίτι σου κανέλα!

Μπουγάτσα σε 20 λεπτά με 5 βήματα από την Βέφα Αλεξιάδου! Θα μυρίσει όλο το σπίτι σου κανέλα και θα μας θυμάσαι για πάντα! Βήμα - βήμα η συνταγή!

Η γλυκιά μπουγάτσα με ανθότυρο της Βέφας είναι εύκολη, γρήγορη και απλώς καταπληκτική! Δοκιμάστε την σήμερα!

Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
2/3 φλιτζ. βούτυρο καθαρό λιωμένο
1/2 κιλό ανθότυρο
1/2 κιλό τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
4 αυγά μεγάλα
1/2 φλιτζ. γάλα
1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2/3 φλιτζ. ζάχαρη
3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε μπολ τρίβουμε και ανακατεύουμε το ανθότυρο και το τυρί κρέμα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος στο μείγμα τυριών, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σε μεγάλο ταψί με διαστάσεις 35χ40 εκ. στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και πάλι. Χαράζουμε την επιφάνεια με κοφτερό μαχαίρι σε τέσσερις λωρίδες και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε τη μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στος 200οC για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα. Σερβίρεται ζεστή!

Δείτε και το κέικ καρότου της...

Η πιο «τεμπέλικη» μπουγάτσα στην «απόλυτη» συνταγή! Θα σας ξετρελάνει....

Η πιο «τεμπέλικη» συνταγή για την απόλυτη γλυκιά μπουγάτσα είναι εδώ και μπορεί να τη φτιάξει ο οποιοσδήποτε. Θα σας ξετρελάνει...

Λίγα και απλά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάθε νοικοκυρά προκειμένου να έχει στο σπίτι της μία παραδοσιακή μπουγάτσα με άρωμα... Θεσσαλονίκης.

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
800 γρ. νερό
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
1/2 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
κανέλα, για πασπάλισμα

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά...

Προετοιμασία:

20΄, Ψήσιμο: περιπου 45΄

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσοχή να μην καεί.

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ. Το βάζουμε μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μπουγάτσα

Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό, προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.

Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά). Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρουμε.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο με βούτυρο γάλακτος. Θα γίνει πιο αρωματική η μπουγάτσα