Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βέφα Αλεξιάδου: Η συνταγή με κανέλα που έφτιαχνε μόνο η γιαγιά σας! Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!

Θα σας ξετρελάνει!

Βέφα Αλεξιάδου: Η συνταγή με κανέλα που έφτιαχνε μόνο η γιαγιά σας! Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!
ΓΛΥΚΕΣ 23.01.2020 08:31

Αυτή η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα θα σας θυμίσει μια που έφτιαχνε μόνο η γιαγιά σας. Θα την φτιάξετε και θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας.

Τα γνωστά μας μουστοκούλουρα με άρωμα κακάο από τη Βέφα Αλεξιάδου!!

Συστατικά

  • 4 κούπες φαρίνα,
  • 1 1/2 κουταλάκι σόδα,
  • 2 κουταλάκια κανέλα,
  • 3/4 κουταλάκι γαρύφαλλο,
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
  • 1 κουταλιά κακάο,
  • 1/2 κούπα λάδι ή σπορέλαιο,
  • 1 κούπα πετιμέζι,εγώ έβαλα μούστο,
  • 2 κουταλιές κονιάκ,
  • 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού,
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.

Αν βάλετε μούστο προσθέστε και 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή η κρυσταλλικήΣε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά μας μαζί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φαρίνα λίγο λίγο, ζυμώνουμε να πετύχουμε μαλακή-αφράτη ζύμη.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και πλάθομαι διάφορα σχέδια κουλουράκια, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. 20 λεπτά να ροδίσουν.

Φυλάγονται για αρκετό καιρό σε κουτί μπισκότων.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν έχουμε μούστο τα φτιάχνουμε με πετιμέζι, η προσθήκη του κακάου τους δίνει σοκολατένια γεύση!

Έχετε δει και την συνταγή της για φανουρόπιτα;

Βέφα Αλεξιάδου: Λουκουμάδες αφράτοι με κανέλα και σε συνταγή του «ονείρου»! Δεν θα μείνει ούτε ένας!

Λουκουμάδες αφράτοι με κανέλα και σε συνταγή του «ονείρου» από την Βέφα Αλεξιάδου! Δεν θα μείνει ούτε ένας και είναι εγγύηση! Μιλάμε για μια από τις top συνταγές...

Υλικά

2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
4 κσ λάδι
3.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά την διαλύουμε με το νερό κ ύστερα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι κ το λάδι ανακατεύουμε τα υλικά κ σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε για 5 λεπτά βγάζουμε τον κάδο τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη κ αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι η σε μια κατσαρόλα τόσο όσο να μπορεί να σκεπαστεί ο λουκουμάς. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη μας φτιάχνουμε τους λουκουμάδες με τη βοήθεια ενός κουταλιού κ τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν;

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα πάθετε πλάκα!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share