Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να φας υγιεινό γλυκό; Αυτά είναι τα muffins πρωτεΐνης που θα αγαπήσεις!

Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να φας υγιεινό γλυκό; Αυτά είναι τα muffins πρωτεΐνης που θα αγαπήσεις!
ΓΛΥΚΕΣ 29.01.2020 14:10
Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
ΧΡΥΣΑ ΚΑΡΑΒΑΡΑΚΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Αυτά είναι τα muffins πρωτεΐνης που θα αγαπήσεις! Αν φοβάσαι πως δεν θα είναι εξίσου γευστικά με τα κανονικά κάνεις λάθος! Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να φας υγιεινό γλυκό;

Και όμως μπορείς πολύ εύκολα και να απολαύσεις το κεκάκι σου, και να διατηρήσεις την σιλουέτα σου!

Ας δούμε αναλυτικά πως θα το πετύχουμε αυτό. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

2 αυγά
2 φλιτζάνια βρώμη
2 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2/3 φλιτζάνι γάλα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ψησίματος
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1/2 αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μύρτιλα

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 350 μοίρες. Ανακάτεψε τα αυγά, τη βρώμη, το γιαούρτι και το γάλα σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος. Ρίξε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα μύρτιλα. Βάλε την γέμιση στα ξεχωριστά δοχειάκια, και κάλυψε τα muffins με μερικά μύρτιλα. Ψήσε για 20 λεπτά και είναι έτοιμα!

Δείτε ωστόσο και μια ακόμα διατροφή sos που θα σας σώσει!

Βραστό ή κατσαρολάτο κέικ σοκολάτας! Μυστικά για επιτυχία...

Βραστό ή κατσαρολάτο κέικ σοκολάτας! Μυστικά για επιτυχία...

Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με την διαφορετική παρασκευή, η κατσαρόλα και το γλάσο κάνει την διαφορά!

Υλικά

Τσουρέκι "λουσμένο" με σιρόπι και σοκολάτα γρήγορα και εύκολα!

250 gr. βούτυρο
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
150 ml. νερό
450 gr. ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
300 gr. αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χοντροκομμένο φουντούκι

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας για την φόρμα).
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες και διαλύουμε το κακάο, το οποίο διαλύουμε μέσα στο νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αφαιρούμε από το μείγμα 1 μεγάλο φλυτζάνι (περίπου 300 ml.) και το κρατάμε στην άκρη.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 6-7 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
Προσθέτουμε στο ρευστό μείγμα, τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Τέλος ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή πυρέξ.
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180°C.

Το βγάζουμε απο τον φούρνο και αφού σταθεί 10 λεπτά το χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας που κρατήσαμε.

Πασπαλίζουμε το κέικ με το χοντοτριμμένο φουντούκι

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εύκολο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας! Έχει κάνει θραύση στην Αμερική!

Κορμός λευκής σοκολάτας! Μια παραλλαγή του... κλασικού!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Youweekly.gr

Share