Γλυκό από το ψυγείο της γιαγιάς έτοιμο σε 10 λεπτά! Έχει μόνο 5 υλικά

Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Γλυκό από το ψυγείο της γιαγιάς έτοιμο σε 10 λεπτά! Έχει μόνο 5 υλικά

Η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει το περίφημο γλυκό του ψυγείου με κρέμα και… πορτοκαλάδα είτε ήταν καλοκαίρι είτε ήταν χειμώνας! Θυμάμαι ήθελε μόνο 10 λεπτά να ετοιμαστεί και 5 υλικά για να παρασκευαστεί!

Το λατρεύαμε και το εξαφανίζαμε σε χρόνο μηδέν! Ακόμα και σήμερα το γλυκό αυτό δε λείπει ποτέ από τα οικογενειακά μας μαζέματα και είναι το ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορα, και δροσερό! Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
3ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

– Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τ αέχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.

– Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.

– Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Ωστόσο, εδώ σου έχουμε μια λίστα για τα γλυκά και τις θερμίδες του! Για σένα που προσέχεις τι τρως!

Γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 10 λεπτά! Χρειάζεσαι μόνο 3 πάμφθηνα υλικά!

Χρειάζεσαι μόνο 3 πάμφθηνα υλικά για να φτιάξεις αυτό το γλυκό ψυγείου μέσα σε μόνο 10 λεπτά!

Το Youweekly.gr στην προτείνει ανεπιφύλακτα γιατί είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]

Εκτέλεση συνταγής

Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες: Σοκολατόπιτα χωρίς βούτυρο και αυγά!

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.

Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.

Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα στιγμής βανίλια με κρέμα στιγμής σοκολάτας ή φράουλας ή άλλης γεύσης επιλογής σας.