Βέφα Αλεξιάδου: Το πιο εύκολο και ζουμερό κέικ σοκολάτα παντεσπάνι! Η κανέλα θα το απογειώσει!

Λαχταριστό!

Βέφα Αλεξιάδου: Το πιο εύκολο και ζουμερό κέικ σοκολάτα παντεσπάνι! Η κανέλα θα το απογειώσει!

Η Βέφα Αλεξιάδου έχει λαχταριστές και εύκολες συνταγές, όπως αυτό αυτό το ζουμερό κέικ σοκολάτας με παντεσπάνι που η κανέλα θα το απογειώσει. Θα το φτιάξετε και θα ξετρελάνετε τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους στο σπίτι.

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
½ κ. γ σόδα
½ κ.γ βανίλια

Μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
1 κ.γ ξύδι
2/3 κούπας βραστό νερό
Υλικά για το σοκολατένιο γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα
100 ml γάλα
1 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και αφού το βουτυρώσουμε απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε και αυτό. Ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά με 1 ώρα. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το γυρίζουμε ανάποδα σε σχάρα.

Για να ετοιμάσουμε τα γλάσο μας σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί πολύ καλά και μέσα ρίχνουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια και το βούτυρο. Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει καλά η κουβερτούρα και το γλάσο μας είναι έτοιμο. Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ μας και διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.

Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για τούρτα μοιράζουμε το μείγμα μας σε δυο ταψάκια 28-30 εκ το καθένα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά το καθένα.

Δείτε και την συνταγή της για ντόνατς!

Βέφα Αλεξιάδου: Το μιλφέιγ της «γονάτιζε» τα μαγαζιά! Έχει κανέλα σε διπλή δόση!

Το μιλφέιγ της Βέφας Αλεξιάδου «γονάτιζε» τα μαγαζιά! Έχει κανέλα σε διπλή δόση και έχουμε την συνταγή που κρατούσε κρυφή για χρόνια!

Υλικά

1 κουτί φύλλο σφολιάτα

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
2 2/3 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη
4 κροκάδια
3 βανίλιες
7 κουταλιές κορν φλάουρ
βούτυρο αγελάδος

ΣΑΝΤΙΓΥ
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια

Εκτέλεση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν. Χτυπάμε τα κροκάδια, ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα στο βραστό γάλα. Αδειάζουμε σε μπολ και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα.

Για τη σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουμε το 1/3 της σαντιγής και το αναμιγνύουμε με την κρέμα.


Για το φύλλο παίρνουμε 1 κουτί σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη χωρίζουμε στα 4. Βουτυρώνουμε και αναποδογυρίζουμε στο ταψί κάθε κομμάτι. Με ένα πηρούνι, κάνουμε τρύπες σε κάθε κομμάτι, για να φουσκώσει. Το βάζουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10' στην αρχή και μετά το κατεβάζουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για άλλα 35'-40'.
Τοποθετούμε ένα φύλλο στην πιατέλα, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και βάζουμε κρέμα στο φύλλο. ΄Υστερα τοποθετούμε το άλλο φύλλο και βάζουμε κρέμα και σε αυτό. Επάνω από τα δύο φύλλα, βάζουμε σαντιγύ με το κορνέ και ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο καβουρντισμένο. Βάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.