Βέφα Αλεξιάδου: Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο - κανέλα! Από τις πρώτες συνταγές της που έκαναν επιτυχία!

Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Βέφα Αλεξιάδου: Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο - κανέλα! Από τις πρώτες συνταγές της που έκαναν επιτυχία!

Το Youweekly.gr σήμερα θα σας παρουσιάσει μια από τις πρώτες συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου που έκαναν τεράστια επιτυχία! Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο - κανέλα για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Η κορυφαία μαγείρισσα έχει μείνει στην ιστορία με τις συνταγές της και γι αυτό κάθε tips που μας δίνει ξέρουμε πως θα έχει την απόλυτη επιτυχία! Οπότε τρέξε πάρε τα 8 παρακάτω υλικά και ξεκίνα! Δεν θα σηκωθεί κανείς από το τραπέζι.

Πάστα φλώρα με τραγανή, μπισκοτένια βάση, με συνταγή από τα πρώτα βιβλία της Βέφας Αλεξιάδου.

Υλικά

1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (250 γρ.)

1/3 κούπας ζάχαρη

2 κροκάδια

2 κ.σ. κονιάκ

1/4 κ.γ. βανίλια (ή 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού)

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

350-400 γρ. μαρμελάδα (όποια προτιμάτε, εμείς προτείνουμε μήλο - κανέλα για να κάνετε την διαφορά)

Εκτέλεση

Φροντίζουμε τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε και χτυπάμε ένα ένα τα κροκάδια και μετά το κονιάκ και τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι (που το έχουμε ανακατέψει με την μπέικιν) σε 2-3 δόσεις και ζυμώνουμε απαλά με τα δάχτυλα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κουραμπιέ. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα για να μην σφίξει.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψάκι ή ταρτιέρα περίπου 25 εκατοστών και στρώνουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης καλύπτοντας και τα τοιχώματα μέχρι ύψους 1,5 - 2 εκατοστά. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα.

Το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε το πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη. Μπορούμε να την διατηρήσουμε ακάλυπτη, εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα. Διατηρείται πολύ καλά εκτός ψυγείου μέσα στην καμπάνα του κέικ.

Εναλλακτικά, με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, αντί για κορδόνια μπορούμε να κόψουμε τη ζύμη με κουπ πατ και να στολίσουμε την επιφάνεια ή με την ίδια τραγανή ζύμη να φτιάξουμε σοκολατένια φινιστρίνια, με μια θάλασσα πραλίνας στο κέντρο και σταγόνες σοκολάτας τριγύρω. Σε κάθε περίπτωση είναι τέλεια!

Καλή επιτυχία!

Μια συνταγή από cookpad.com

Επίσης, έχουμε ακόμα μια συνταγή της Βέφας από την Πόλη! Μπακλαβά ρολό με κανέλα!

Γιατί είναι καλό να βάζεις κανέλα στις συνταγές - Γιατί την προτιμά και η Βέφα Αλεξιάδου

Υπάρχουν κάποια μπαχαρικά τα οποία “γαργαλάνε” τον μεταβολισμό σου, που διευκολύνουν την πέψη και που τονώνουν τη διάθεση σου. Ένα από αυτά είναι και η θαυματουργή κανέλα!
Αυτή την εποχή που τα γλυκά και τα φαγητά θα είναι στην ημερήσια και στη… νυχτερινή διάταξη, η κανέλα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άμεσα καλύτερα και να θυμίσει στον μεταβολισμό σου να δουλέψει λίγο περισσότερο. Α, είναι και ένα καλό αφροδισιακό ειδικά για τους άνδρες…

Η μυρωδιά της κανέλας έχει συνδυαστεί στο μυαλό μας με γιορτές, Χριστούγεννα, κρύο και με τον καπουτσίνο…
Αυτή είναι η εποχή που μπορείς να την απολαύσεις γνωρίζοντας και πόσα καλά μπορεί να κάνει η κανέλα για τον μεταβολισμό, τη διάθεση, την πέψη σου.

Η κανέλα περιέχει κινναμελδεΰνη, ένα έλαιο το οποίο έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την παχυσαρκία.
Τώρα οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ανακοινώνουν ότι το συγκεκριμένο έλαιο προκαλεί θερμογένεση, μια μεταβολική διαδικασία που ανεβάζει τη θερμοκρασία, καίει θερμίδες και βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά φαγητά και κυρίως γλυκά περιέχουν κανέλα. Έτσι, τα φαγητά γίνονται περισσότερο ευκολοχώνευτα ενώ ρυθμίζονται καλύτερα ζάχαρο και ινσουλίνη που υποφέρουν από την πρόσληψη ζάχαρης.