Εύκολη μους λεμονιού από την Βέφα Αλεξιάδου - Για "σβήσιμο" μετά το φαγητό

Έτοιμη σε δευτερόλεπτα

Εύκολη μους λεμονιού από την Βέφα Αλεξιάδου - Για

Έχεις ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο γεύμα και θες να το "σβήσεις" με κάτι δροσερό και γευστικό στο τέλος; Σου βρήκαμε την κορυφαία αλλά και εύκολη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για μους λεμονιού.

Είναι μία πανεύκολη συνταγή με έντονο το άρωμα του λεμονιού που την κάνω πολλά χρόνια .Την έχω βρεί στο βιβλίο "πρόσκληση σε τσάι" της Βέφας Αλεξιάδου. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα τραβιέται πολύ ωραία.Μπορείτε να προσθέσετε στον πάτο ή στα τοιχώματα του μπολ και σαβαγιάρ,εγώ δεν το συνηθίζω.Μπορείτε να το γαρνίρετε με σαντιγή και ζελεδάκια λεμονιού #λεμόνι

Υλικά

1,5 κούπας γάλα εβαπορέ πολύ κρύο

3/4 κούπας ζάχαρη

1 κουτί ζελέ λεμόνι

1 κούπα ζεματιστό νερό

1/4 κούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού

50 γραμμάρια καβουρντισμένο αμυγδαλάκι

Εκτέλεση

Διαλύστε το ζελέ στο ζεματιστό νερό.Ρίξτε μέσα τον χυμό λεμονιού και αφήστε το να σταθεί στο ψυγείο,ώσπου να πάρει την πυκνότητα του μελιού

Χτυπήστε το κρύο γάλα(βάλτε το να σταθεί 45 λεπτά στην κατάψυξη) με τη ζάχαρη στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει

Ρίξτε μέσα το μισοπηγμένο ζελέ και το ξύσμα

Χτυπήστε το μείγμα λίγο ακόμα και αδειάστε το σε ένα μπώλ με το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι

Βάλτε το στο ψυγείο να πήξει.Ετοιμάστε το καλύτερα από την προηγούμενη ημέρα

Ωστόσο, αν θέλετε και κάτι σε αλμυρό, αυτή είναι η συγκλονιστική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και μπόλικο λεμόνι.

Κέικ αγγέλων με λεμόνι - Οργασμός γεύσεων από την Βέφα Αλεξιάδου

Οργασμό γεύσεων προσφέρει ανοιχτόχερα η Βέφα Αλεξιάδου με αυτή την συνταγή για κέικ. Την έχει ονομάσει κέικ των Αγγέλων και μπορείς να την φτιάξεις με ότι κρέμα από φρούτο θέλεις, αλλά εμείς στην προτείνουμε ανεπιφύλακτα με λεμόνι.

Λίγα μυστικά ακόμα....Αντί για κέικ αγγέλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις βάσεις παντεσπάνι, το οποίο θα βρέξετε με γάλα και κονιάκ.

Υλικά

Για το κέικ αγγέλων

1 κούπα αλεύρι μαλακό

1 βανίλια

3/4 κούπας άχνη

12 ασπράδια

1,5 κουταλάκι κρεμόριο

3/4 κούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι αλάτι

Για το γαρνίρισμα

1 κιλο λεμόνι

3 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής

1 κούπα σάλτσα λεμόνι

σαντιγί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής για κέικ αγγέλων με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου - Οργασμός γεύσεων

Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι να πήξουν και προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την άχνη και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στα αυγά απαλά και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Το ψήνουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ ή σε ταψάκι 25 εκ. στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Η φόρμα δεν χρειάζεται να είναι βουτυρωμένη.

Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τη φόρμα και όταν κρυώσει το κόβουμε σε τρεις πάτους.

Κρατάμε μερικές φράουλες για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε φετάκια.

Τις ανακατεύουμε με τη μισή σάλτσα φράουλας. Το ίδιο κάνουμε και με τις ολόκληρες φράουλες.

Στρώνουμε το 1/3 της κρέμας ζαχαροπλαστικής στην α' βάση και από πάνω βάζουμε τις μισές φράουλες με τη σάλτσα. Το κέικ αυτό δεν χρειάζεται ράντισμα.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και για τη β' βάση. Καλύπτουμε την πάνω βάση με την υπόλοιπη κρέμα και τις ολόκληρες φράουλες, περιχύνοντας με τη σάλτσα που πιθανώς έχει τρέξει. Αν θέλουμε βάζουμε και ελάχιστη σαντιγύ.

Ωστόσο, αν σου αρέσουν οι συνταγές με γλυκά και φρούτα σου έχουμε άλλη μια από την Βέφα Αλεξιάδου που είναι κορυφή. Στρούντελ με μήλο.