Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Βέφα Αλεξιάδου - Τα 2 κουταλάκια κανέλας κάνουν μεγάλη διαφορά

"Βόμβα" στην γλώσσα σας

Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Βέφα Αλεξιάδου - Τα 2 κουταλάκια κανέλας κάνουν μεγάλη διαφορά

Μια συνταγή "βόμβα" στην γλώσσας σας από την Βέφα Αλεξιάδου! Σιμιγδαλένιος χαλβάς με 2 κουταλάκια κανέλας που κάνουν όλη την διαφορά!

Η Βέφα Αλεξιάδου μέσα από τις διάφορες εκπομπές της μας λέει τα μυστικά της και μας δείχνει να φτιάξουμε τις συνταγές της που είναι και για μικρούς και για μεγάλους.

Υλικά

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

1/2 κούπα ηλιέλαιο

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1/2 κούπα αμύγδαλο τριμμένο

1 κούπα σταφίδες η cranberries

Για το σιρόπι:

800 γραμμάρια νερό

1,5 κούπα ζάχαρη

2 στικ κανέλας

1/2 πορτοκάλι

4 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το σιρόπι να βράσει σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να βράσει.

Ταυτόχρονα, Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο να κάψει και έπειτα βάζουμε το σιμιγδάλι να τσιγαριστεί. Αφου γίνει, ρίχνουμε εκεί μέσα το αμύγδαλο, το ξύσμα και τις σταφίδες η τα cranberries. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε. Αφου τσιγαριστούν,κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι. Τέλος, το ρίχνουμε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει καλα.

Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε στο παρακάτω βίντεο της Βέφας Αλεξιάδου:

Δείτε και την συνταγή της για ντόνατς!

Βέφα Αλεξιάδου: Το μιλφέιγ της «γονάτιζε» τα μαγαζιά! Έχει κανέλα σε διπλή δόση!

Το μιλφέιγ της Βέφας Αλεξιάδου «γονάτιζε» τα μαγαζιά! Έχει κανέλα σε διπλή δόση και έχουμε την συνταγή που κρατούσε κρυφή για χρόνια!

Υλικά

1 κουτί φύλλο σφολιάτα

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
2 2/3 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη
4 κροκάδια
3 βανίλιες
7 κουταλιές κορν φλάουρ
βούτυρο αγελάδος

ΣΑΝΤΙΓΥ
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια

Εκτέλεση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν. Χτυπάμε τα κροκάδια, ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα στο βραστό γάλα. Αδειάζουμε σε μπολ και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα.

Για τη σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουμε το 1/3 της σαντιγής και το αναμιγνύουμε με την κρέμα.

Για το φύλλο παίρνουμε 1 κουτί σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη χωρίζουμε στα 4. Βουτυρώνουμε και αναποδογυρίζουμε στο ταψί κάθε κομμάτι. Με ένα πηρούνι, κάνουμε τρύπες σε κάθε κομμάτι, για να φουσκώσει. Το βάζουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10' στην αρχή και μετά το κατεβάζουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για άλλα 35'-40'.
Τοποθετούμε ένα φύλλο στην πιατέλα, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και βάζουμε κρέμα στο φύλλο. ΄Υστερα τοποθετούμε το άλλο φύλλο και βάζουμε κρέμα και σε αυτό. Επάνω από τα δύο φύλλα, βάζουμε σαντιγύ με το κορνέ και ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο καβουρντισμένο. Βάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.