Χειροποίητοι λουκουμάδες με μπανάνα και κανέλα - Λιώνουν στο στόμα

Από τον Γιάννη Λουκάκο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χειροποίητοι λουκουμάδες με μπανάνα και κανέλα - Λιώνουν στο στόμα

Η πιο... τέλεια συνταγή από τα χέρια του Γιάννη Λουκάκου! Βήμα βήμα πως να φτιάξεις χειροποίητους λουκουμάδες που λιώνουν στο στόμα με γέμιση μπανάνα - κανέλα!

Την συνταγή την πήραμε από το yiannislucacos.gr! Κατεβείτε παρακάτω για να την δείτε αναλυτικά! Μπορείτε να τα φτιάξετε και για το Σαββατοκύριακο!

Γιάννης Λουκάκος συνταγές

ΥΛΙΚΑ

Για τους λουκουμάδες με μπανάνα

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 600 γρ. μπανάνες, ώριμες
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη, κρυσταλλική, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους λουκουμάδες με μπανάνα

  • Στο πολυμηχάνημα αλέθουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ από τις μπανάνες και προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλα, νιφάδες καρύδας, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, λίγο αλάτι και τα ενσωματώνουμε. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει λιγάκι. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει.
  • Το λάδι είναι περίπου στους 170 βαθμούς. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια.

TIP: Για μια εύκολη και γρήγορη σάλτσα, λιώνουμε παγωτό βανίλια στον φούρνο μικροκυμάτων στα γρήγορα ώστε να παραμείνει κρύο.

Ωστόσο, αν ψάχνεις μια συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα δες εδώ! Μύδια σε σος μουστάρδας με λεμόνι.

Βέφα Αλεξιάδου: Λουκουμάδες αφράτοι με κανέλα και σε συνταγή του «ονείρου»! Δεν θα μείνει ούτε ένας!

Λουκουμάδες αφράτοι με κανέλα και σε συνταγή του «ονείρου» από την Βέφα Αλεξιάδου! Δεν θα μείνει ούτε ένας και είναι εγγύηση! Μιλάμε για μια από τις top συνταγές...

Υλικά

  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι
  • 4 κσ λάδι
  • 3.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά την διαλύουμε με το νερό κ ύστερα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι κ το λάδι ανακατεύουμε τα υλικά κ σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε για 5 λεπτά βγάζουμε τον κάδο τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη κ αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι η σε μια κατσαρόλα τόσο όσο να μπορεί να σκεπαστεί ο λουκουμάς.
  • Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη μας φτιάχνουμε τους λουκουμάδες με τη βοήθεια ενός κουταλιού κ τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.