Κέικ μήλου με γιαούρτι και καρύδια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η κουζίνα θα μυρίσει κανέλα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κέικ μήλου με γιαούρτι και καρύδια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η κουζίνα θα μυρίσει κανέλα

Φτιάξτε το κέικ μήλου με γιαούρτι και μπόλικα καρύδια από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει με το υπέροχο άρωμά της κανέλας.

Για ακόμα μια φορά την υπέροχη αυτή συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα υλικά αλλά και τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να το φτιάξετε σπίτι σας με επιτυχία.

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. μήλα τριμμένα
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • έξτρα βούτυρο
  • έξτρα αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Για το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε το κέικ μήλου με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Ωστόσο, αξίζει να δεις και την συνταγή για σιροπιαστή σταφιδόπιτα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εδώ! Είναι νηστίσιμη

Νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σας βρήκαμε την πιο υπέροχη νηστίσιμη γλυκιά συνταγή και είναι από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε κι εσείς εύκολα και γρήγορα το κέικ με πορτοκάλι και κανέλα και... θα μας θυμηθείτε.

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr όπως και τα βήματα που θα δεις παρακάτω για να κάνεις πάντα ένα κέικ να σου βγαίνει νόστιμο!

Υλικά Συνταγής

  • ½ φλ. ζάχαρη καστανή (κατά προτίμηση)
  • ½ φλ. ηλιέλαιο (ή σουσαμέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη)
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 ½ κ.γλ. baking
  • ½ φλ. σταφίδες ανάμεικτες

Εκτέλεση

  • Για το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι, βάζουμε σε μπολ ζάχαρη, λάδι, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι και με κουτάλι ανακατεύουμε.
  • Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε.
  • Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το baking και το ρίχνουμε στα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
  • Ισομοιράζουμε σε λαδωμένα φορμάκια μιας χρήσεως. Ψήνουμε στους 170ο C αντιστάσεις για 30΄ ή στον αέρα στους 160ο c για 20-25΄.

Ωστόσο, ξέρατε πόσο καλό κάνει το πορτοκάλι για την υγεία; Μπορείτε να κόψετε και το κάπνισμα με αυτό! Δείτε εδώ τον απίστευτο τρόπο!