Μπάρες λεμονιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Γρήγορα και εύκολα

Θα σας ξετρελάνουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μπάρες λεμονιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Γρήγορα και εύκολα

Ψάχνεις το απόλυτο σνακ τώρα που κάθεσαι σπίτι και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Εμείς σου έχουμε μπάρες λεμονιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψεις! Το καλύτερο; Μπορείς να τις φτιάξεις γρήγορα και εύκολα.

Μια συνταγή από το argiro.gr που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να τις φτιάξετε μόνοι σας!

Υλικά Συνταγής

Για τη βάση

  • 1½ φλ. τρίμματα πτι μπερ
  • 6 κ.σ. μαλακό βούτυρο
  • 3κ.σ ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού

Για την κρέμα λεμονιού

  • 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις μπάρες λεμονιού, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια. Ψήνουμε για 12-14΄ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως προτού βάλουμε την κρέμα.

Για την κρέμα λεμονιού

Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα καλά. Περιχύνουμε την ψημένη βάση και ψήνουμε για 15΄περίπου ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Το κόβουμε σε σχήμα μπάρας ή σε τετράγωνα κομμάτια. Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη. Αν θες, ωστόσο, μια γρήγορη συνταγή για πρωινό αυτά τα πιτσάκια θα σε ξετρελάνουν!