Κέικ με γλάσο λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα «λιώσετε»!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κέικ με γλάσο λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ψάχνεις το απόλυτο σνακ τώρα που κάθεσαι σπίτι και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Εμείς σου έχουμε κέικ με γλάσο λεμονιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψεις! Το καλύτερο; Μπορείς να τις φτιάξεις γρήγορα και εύκολα.

Μια συνταγή από το argiro.gr που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να τις φτιάξετε μόνοι σας!

Υλικά Συνταγής

  • 2½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζ. λεμονάδα με ανθρακικό (αναψυκτικό) σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 225 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

Για το χρωματιστό γλάσο

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο ή πράσινο

Εκτέλεση

Για το κέικ λεμόνι

Για το κέικ λεμόνι με γλάσο και λεμονάδα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά, να ενωθούν. Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το ξύσμα, το χυμό και το αλάτι και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγο λίγο το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και περιμένουμε να το πιει το μείγμα. Λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας πάντα το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα.

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μία φόρμα του κέικ με τρύπα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 20λεπτά.

Ελέγχουμε αν είναι ψημένο μπήγοντας τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει καθαρή, έχει ψηθεί. Αφήνουμε να σταθεί για 10λεπτά στη φόρμα. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να κρυώσει καλά.

Για το χρωματιστό γλάσο λεμόνι

Κοσκινίζουμε την άχνη σε μπολ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο ή πράσινο λάιμ) κι ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κέικ κι αφήνουμε να σταθεί για λίγο, να στεγνώσει το γλάσο. Αν θες, ωστόσο, μια γρήγορη συνταγή για πρωινό αυτά τα πιτσάκια θα σε ξετρελάνουν!