Γρήγορο και εύκολο παγωτό λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα το αγαπήσετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορο και εύκολο παγωτό λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ψάχνεις το απόλυτο σνακ τώρα που κάθεσαι σπίτι και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Εμείς σου έχουμε γρήγορο και εύκολο παγωτό λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψεις! Το καλύτερο; Θα το αγαπήσεις σίγουρα τώρα που ανοίγει και ο καιρός.

Μια συνταγή από το argiro.gr που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να τις φτιάξετε μόνοι σας!

Υλικά Συνταγής

  • 2 λεμόνια
  • 2 κεσεδάκια (200 γραμ. το καθένα) γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι γάλα εβαπορέ
  • 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
  • 2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το παγωτό λεμόνι, βάζουμε πρώτα το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄. Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά.

Τα λεμόνια θέλω να είναι φρέσκα και ακέρωτα. Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα λεμόνια το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά η ζάχαρη, περίπου 30΄. Όταν το βγάλουμε η ζάχαρη θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι. Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό. Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.

Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε. Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα.

Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη. Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος. Αν θες, ωστόσο, μια γρήγορη συνταγή για πρωινό, σου έχουμε και αυτά τα πιτσάκια που θα σε ξετρελάνουν!