Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μπισκότα λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα μυρίσει όλη η κουζίνα

Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα

Μπισκότα λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα μυρίσει όλη η κουζίνα
ΓΛΥΚΕΣ 25.03.2020 06:13
Από Youweekly Team

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου αποκαλύπτει την πιο νόστιμη συνταγή για μπισκότα λεμονιού. Μόλις τα φτιάξεις και τα βάλεις στον φούρνου πρόκειται να μυρίσει όλη η κουζίνα σου. Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα και θα τα λατρέψουν μικροί αλλά και μεγάλοι.

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και την εκτέλεση για να την φτιάξετε σπίτι.

Υλικά Συνταγής για τα μπισκότα λεμονιού

  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 λεμόνι ακέρωτο (βιολογικό)
  • 170 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γραμ. ζάχαρη και 2 κ.σ. ζάχαρη έξτρα
  • 80 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια (εκχύλισμα) ή 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Για τα εύκολα μπισκότα λεμονιού, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς C στον αέρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Πλένουμε τα λεμόνια και αφού τα σκουπίσουμε παίρνουμε 1 κ.γλ. ξύσμα και 2 κ.σ. χυμό λεμόνι.
  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη (τα 110 γραμμ.) και την άχνη για λίγα λεπτά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και τη βανίλια και ή χαμηλώνουμε πολύ το μίξερ ή με σπάτουλα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την τυλίγουμε με μεμβράνη αφού της δώσουμε σχήμα ρολού. Παγώνουμε τη ζύμη στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε ή στο ψυγείο αν έχουμε περισσότερο χρόνο. Αφού παγώσει καλά η ζύμη ώστε να κόβεται, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνες και αραδιάζουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με την υπόλοιπη ζάχαρη (2 κ.σ.).
  • Ψήνουμε τα μπισκότα λεμονιού για περίπου 12΄-15΄ ωσότου οι άκρες ροδίσουν ελαφρά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, μετά από 5΄ με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Αν σας αρέσουν τα μπισκότα λεμονιού, τότε πρέπει να δοκιμάσετε και το παγωτό λεμόνι της Αργυρώς Μπραρμπαρίγου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Λαδόπιτα Λευκάδος με κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και κονιάκ

Share