Η πιο γλυκιά "αμαρτία" για την καραντίνα - Φτιάξε μπάρες σοκολάτας και φράουλας

Θα τις λατρέψουν όλοι

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Η πιο γλυκιά

Φτιάξε την πιο γλυκιά "αμαρτία" στην καραντίνα. Μια εύκολη συνταγή για μπάρες σοκολάτας με φράουλες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και δεν θα μείνει ούτε μια από αυτές μέσα στο σπίτι.

Κάντε αυτή την εβδομάδα τη συνταγή μας για Vegan Raw Chocolate & Strawberry Crunch Bars. Οι γεύσεις αποξηραμένων καρύδων, φράουλας και μούρων Goji την καθιστούν την τέλεια συνταγή.

Σερβίρει 8

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ακατέργαστα κάσιους, βουτηγμένα σε βραστό νερό για 2 ώρες
  • 2/3 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα
  • 220 γραμμάρια λάδι καρύδας
  • 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι τριμμένα πορτοκαλιά
  • 35g λιωμένες φράουλες, συν επιπλέον, ψιλοκομμένες
  • 500 γραμμάρια φρέσκες φράουλες, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 200 γραμμάρια ακατέργαστης σοκολάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • Κακάο σε σκόνη, για να πασπαλίζεις
  • Goji μούρα, ψιλοκομμένα

Βάση σοκολάτας

  • 1 φλιτζάνι ακατέργαστα αμύγδαλα
  • 50g φουντούκια
  • 1/2 κούπα σκόνη κακάο
  • 1/4 φλιτζάνια κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι τριμμένα πορτοκαλιά

Εκτέλεση

  • Στερεώστε και τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 20x30cm, αφήνοντας μια προεξοχή 5 εκατοστών. Για να κάνετε τη βάση σοκολάτας, τοποθετήστε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τη σκόνη κακάου, τις μύρτιες του κακάο, τη βανίλια και την πορτοκαλιά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με 2 κουταλιές ζεστού νερού και χτυπήστε για 4 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα. Ψύξτε μέχρι να χρειαστείτε. Δείτε και αυτή την ωραία συνταγή για γλυκό ψυγείου με oreo
  • Για την στρώση φράουλας, στραγγίστε τα κάσιους και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα καθαρό μίξερ με την αποξηραμένη καρύδα, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τον χυμό πορτοκάλι, τα πορτοκαλιά και τις λιωμένες φράουλες και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τις φρέσκες φράουλες και επεξεργαστείτε μέχρι να γίνει ένα. Ρίξτε πάνω στη βάση και παγώστε για 1 ώρα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα και το λάδι μαζί μέχρι να γίνουν ένα. Ρίξτε πάνω στην κορυφή το μείγμα, αφήστε το για 5 λεπτά. Κόψτε τις μπάρες σε τετράγωνα και πασπαλίστε με το κακάο, μούρα goji και φράουλες που έχουν στεγνώσει. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.