Βάλε λεμόνι και μαστίχα και φτιάξε τα πιο νόστιμα κουλουράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Θα μυρίζει όλο το σπίτι!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλε λεμόνι και μαστίχα και φτιάξε τα πιο νόστιμα κουλουράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει για εσένα την πιο λαχταριστή συνταγή για κουλουράκια! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις λίγο λεμόνι και μαστίχα και να φτιάξεις το πιο νόστιμο γλύκισμα για όλη σου την οικογένεια και να μοσχομυρίσει το σπίτι.

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και την εκτέλεση για να την φτιάξετε σπίτι.

Τώρα που είσαι σπίτι και έχεις μπόλικο χρόνο, ρίξε μια ματιά και στη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για κέικ πορτοκάλι!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά

  • 1.200 γραμ. αλεύρι
  • 360 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμ. γάλα
  • 320 γραμ. βούτυρο
  • 15 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γραμ. αμμωνία
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκους
  • 1/2 κ.γλ. κοφτό μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια

Για το διάλυμα αυγού

  • 2 κρόκους
  • 5 κ.σ νερό
  • 1 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για τα κουλουράκια λεμονιού, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σχεδόν κρέμα.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την αμμωνία.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε φιτίλια και δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε στα κουλουράκια. Αυτά συνήθως τα πλέκουμε κοτσίδα.
  • Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι. Αλείφουμε δύο φορές τα κουλουράκια με το διάλυμα αυγού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν.

Μυστικά για τέλεια κουλουράκια

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Έτσι θα καραμελώσουν σωστά στο ψήσιμο.
  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο 15-20 λεπτά για να πλάθεται πιο εύκολα.
  • Μη ζυμώνετε πολλή ώρα τη ζύμη από τη στιγμή που βάζετε το αλεύρι, για πιο τραγανό και μπισκοτένιο αποτέλεσμα.
  • Κάθε φορά που προσθέτετε ένα αυγό, φροντίστε να χτυπάτε καλά το μείγμα ώστε να το πίνει προτού μπει το επόμενο.
  • Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και παρατείνετε το ψήσιμο ώστε να προλάβουν να ψηθούν μέχρι μέσα σωστά και να μη σας ξεγελάσει το σκούρο χρώμα λόγω της επάλειψης με το αυγό.
  • Αφήστε τα Πασχαλινά κουλουράκια σας, αφού τα αλείψετε με το διάλυμα αυγού, να στεγνώσουν τελείως στην επιφάνεια και μετά ψήστε τα.
  • Αφήστε κενό ανάμεσα στα κουλουράκια όταν τα τοποθετείτε στις λαμαρίνες, γιατί φουσκώνουν αρκετά και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Αφήστε να σταθούν αφού ψηθούν για 5 λεπτά και έπειτα βάλτε τα σε σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά χωρίς υγρασία. Διατηρήστε τα σε αεροστεγές κουτί σκεπασμένα για να παραμείνουν τραγανά.
  • Χρησιμοποιήστε ένα υπέροχο βούτυρο και ολόφρεσκα αυγά, γιατί αυτά θα δώσουν άρωμα και μοναδική γεύση στα κουλουράκια σας.