Βάλε κανέλα στα πιο λαχταριστά vegan κουλουράκια λαδιού από την Αγυρώ Μπαρπαρίγου

Θα μυρίζει όλο το σπίτι!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλε κανέλα στα πιο λαχταριστά vegan κουλουράκια λαδιού από την Αγυρώ Μπαρπαρίγου

Σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τα λαχταριστά vegan κουλουράκια λαδιού Σαντορίνης τα οποία θα γίνουν σίγουρα μεγάλη επιτυχία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να βάλετε λίγη κανέλα!

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και την εκτέλεση για να την φτιάξετε σπίτι.

Τώρα που είσαι σπίτι και έχεις μπόλικο χρόνο, ρίξε μια ματιά και στη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για κέικ πορτοκάλι!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά

  • 3 φλ. ελαιόλαδο απαλό
  • 1/2 φλ. τσικουδιά (σούμα ή τσίπουρο)
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. κοφτό σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι γοχ
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για τα πιο τραγανά και αφράτα κουλουράκια λαδιού με σουσάμι, πορτοκάλι και κανέλα σας έχω την καλύτερη συνταγή από τη Σαντορίνη. Είναι εύκολα και νηστίσιμα, και η δόση είναι μεγάλη, αλλά πιστέψτε με θα εξαφανιστούν γιατί είναι φανταστικά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά, λάδι, τσίπουρο, κονιάκ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με το χέρι ή με σύρμα για να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το πορτοκάλι στα υγρά υλικά.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ολα τα στερεά υλικά, αλεύρι, μπέικιν, κανελογαρύφαλλα μέσα σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στα υγρά. Απαλά ζυμώνουμε το μείγμα να μαζευτεί σε μία αφράτη, απαλή και εύπλαστη ζύμη.
  • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα βουτάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
  • Ψήνουμε στους 160 °C στον αέρα, για 30′ να ροδίσουν καλά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε αλλάζοντας θέση στις λαμαρίνες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα όλα τα κουλουράκια.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε τραγανά για πολλές ημέρες κλεισμένα σε αεροστεγές σκεύος.