Ελληνικό τσιζκέικ µε φρέσκια µυζήθρα μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι τρέλα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ελληνικό τσιζκέικ µε φρέσκια µυζήθρα μέλι και κανέλα από την Αργυρώ  Μπαρμπαρίγου

Ελληνικό τσιζκέικ µε φρέσκια µυζήθρα μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και που δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι μέσα στο σπίτι αν επιχειρήσετε να την φτιάξετε και εσείς.

Μια συνταγή από το argiro.gr. Αν το φάει ένας Αμερικανός θα νομίζει ότι τρώει αυθεντικό τσιζ κέικ Νew York style. Όμως δεν είναι παρά μια φανταστική μυζηθρόπιτα με μέλι, μαστίχα και κανέλα, όπως την φτιάχνουν στις Κυκλάδες.

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
  • 100 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 50 γραμ. (1/2 φλ.) αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση

  • Για το ελληνικό τσιζκέικ με μυζήθρα και μέλι, θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  • Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 ή 25 εκ. Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, το μέλι και τη μαστίχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο. Ψήνουμε το τσιζκέικ στους 180 βαθμούς C για 30-35΄ να ροδίσει καλά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.

Αν θες, ωστόσο, ακόμα μια γρήγορη συνταγή για πρωινό αυτά τα πιτσάκια θα σε ξετρελάνουν!

Αν πάλι δεν θέλετε cheesecake δείτε την συνταγή για αυγόφετες με μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Όπως τις τρώγαμε στο σπίτι της γιαγιάς

Αν θέλετε χορταστικό, θρεπτικό και πεντανόστιμο πρωινό, τότε αυτές οι γλυκές αυγοφέτες με μέλι ή κανελοζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η συνταγή που ψάχνετε! Θα σας θυμίσουν κάτι από το σπίτι της γιαγιάς που σας τις ετοίμαζε όταν ήσασταν μικροί!

Μια συνταγή από το argiro.gr που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, στο χωριό της γιαγιάς. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να τις φτιάξετε μόνοι σας!

Υλικά Συνταγής

  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2-3 σταγόνες βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια
  • 100 γραμ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • μέλι θυμαρίσιο και κανέλα ή κανελοζάχαρη
  • μπανάνα ή φράουλες

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τις γλυκές αυγοφέτες με μέλι ή κανελοζάχαρη (french toast), σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει το ψωμί και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.
  • Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και να ρουφήξουν το μείγμα. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει. Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κατά τον ίδιο τρόπο.
  • Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή κανελοζάχαρη. Ακουμπάμε λίγο βούτυρο στη ζεστή αυγοφέτα για να λιώσει.
  • Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.